Foto: Publicitātes foto

Maksātnespējīgā piensaimniecības kooperatīva "Trikāta KS" piederošo piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas Piens" kapitāldaļu iegādei nav bijis pietiekoši nopietna, konkrēta piedāvājuma, atzina "Trikāta KS" maksātnespējas procesa administratore Rudīte Klikuča.

"Šobrīd teikt, ka ir konkrēts pircējs ar konkrētu, labu piedāvājumu, nevar. Šobrīd šāda pircēja nav. Tāpēc man kā maksātnespējas administratoram šis jautājums ir atvērts. Šie kandidāti ir, bet viņi nav ar pietiekoši nopietnu, konkrētu piedāvājumu," sacīja Klikuča.

Vienlaikus konkrētus "Latvijas Piena" kapitāldaļu potenciālos pircējus, to skaitu un valstis, kuras kandidāti pārstāv, viņa atturējās nosaukt. "Kad būs cieņas vērts kandidāts, tad arī par to varēs runāt," sacīja Kulikuča.

Tāpat viņa atzīmēja, ka "Trikāta KS" turpina saimniecisko darbību. "Mēs turpinām veikt saimniecisko darbību tā, kā veicām līdz šim, nekas nav apstājies. Mēs strādājam un šobrīd es kā administrators gaidu kreditoru prasījumus. Tam ir vēl termiņš," sacīja Klikuča, piebilstot, ka arī norēķini ar zemniekiem par iepirkto pienu tiek veikti savlaicīgi - tiklīdz pienāks termiņš, norēķini notiks.

Jau vēstīts, ka Valmieras rajona tiesa 6. augustā pasludināja "Trikāta KS" maksātnespējas procesu.

"Trikāta KS" sabiedrisko attiecību konsultante Inese Mauriņa iepriekš norādīja, ka, neraugoties uz tiesas sēdes iznākumu, kooperatīva vadība ir gatava strādāt pie darbības atjaunošanas caur TAP.

Tāpat ziņots, ka Valmieras rajona tiesa 23. jūlijā izbeidza "Trikāta KS" TAP lietu, jo kooperatīvs nebija iesniedzis ar kreditoriem saskaņotu TAP pasākumu plānu. Tādējādi tika atjaunota "Trikāta KS" maksātnespējas lieta.

Vēstīts arī, ka "Latvijas Pienu" ir piemeklējušas finanšu grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Tostarp viens no uzņēmuma īpašniekiem - kooperatīvs "Trikāta KS" - plāno pārdot tam piederošās " Latvijas Piena" kapitāldaļas (53,66%) tāpēc, ka uzņēmums par iepirkto pienu kooperatīvam ir parādā 3,037 miljonus eiro. Par kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs "Latraps", kam jau pieder "Latvijas Piena" kapitāldaļas.

2013. gadā "Trikāta KS" konsolidētais apgrozījums bija 27,541 miljoni eiro, savukārt zaudējumi bija 6,3 tūkstoši eiro. Kooperatīva 2014.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

Kooperatīvs dibināts 2003. gadā, apvienojoties 11 lielākām un mazākām Valmieras rajona zemnieku - piena ražotāju saimniecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!