Foto: F64
Trikotāžas ražotāja AS "Rita" apgrozījums pērn bija 1,212 miljoni eiro un tas ir tāds pats kā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi pērn sasniedza 477 752 eiro salīdzinājumā ar 2015.gadā gūto peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmumā strādāja 80 darbinieki un tika saražoti 296 101 trikotāžas izstrādājumi. Vidējā izstrādājuma pārdošanas cena pērn bija 4,09 eiro. 2015.gadā tā bija 2,93 eiro, bet 2014.gadā - 2,2 eiro.

Pagājušā gada zaudējumi radušies tādēļ, ka uzņēmums pārdevis savu nekustamo īpašumu un pārvietojis ražošanu uz jaunām telpām Rīgā. Tādēļ dažas ražošanas iekārtas tika pārdotas par cenu, kas bija zemāka nekā to atlikusī vērtība. Tāpat tika norakstīta nelikvīdā gatavā produkcija un nelikvīdie izejmateriāli.

"Rita" arī turpmāk plāno piesaistīt jaunus klientus no Eiropas ar augstākām iepirkšanas cenām un turpināt pamatražošanas optimizācijas procesu.

Trikotāžas fabrika "Rita" tika dibināta 1924.gadā. "Rita" nodarbojas ar adīšanu, audumu krāsošanu, apdari, šūšanu, ražo trikotāžas izstrādājumus sievietēm, bērniem un vīriešiem. Uzņēmums gadā saražo vidēji 200 dažādus apģērbu modeļus.

Trikotāžas fabrikas "Rita" mājaslapā teikts, ka uzņēmums 98%-99% saražotās produkcijas eksportē, savukārt no tiem vairāk nekā puse tiek ražota Zviedrijas apģērbu mazumtirgotājam "Hennes&Mauritz" (H&M), kā arī tādiem klientiem kā "Seppälä", "MediWe", "Kwintet" un citiem.

"Ritas" ražotie produkti citiem zīmoliem, kas tiek pārdoti ārvalstīs, ir ar birku "Made in Latvia" ("Ražots Latvijā"), jo tāds ir uzņēmuma nosacījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!