Foto: LETA

No pirmdienas trijos "Rimi" hipermārketos, kas atrodas tirdzniecības centros "Alfa", "Spice" un "Olimpija", sāk strādāt īpašas norēķinu kases, kurās maksājumus var veikt tikai ar norēķinu kartēm, informē SIA "Rimi Latvia" pārstāve Dace Valnere.

Katrā no šiem hipermārketiem ieviesta viena īpaša kase, kurā pircēji norēķinus ātri un ērti varēs veikt tikai ar banku maksājumu kartēm.

"Ņemot vērā pirmssvētku sezonā pieaugošo pirkumu skaitu un apjomu, kā arī turpinot palielināties bezskaidras naudas norēķinu apjomam, šīs īpašās kases pirmssvētku sezonā paātrinās "Rimi" klientu apkalpošanas ātrumu un nodrošinās pirkumu norēķinu drošību," akcentē Valnere.

Hipermārketi "Alfa", "Spice" un "Olimpija" izvēlēti tāpēc, ka pirmssvētku sezonā tajos tradicionāli ir vislielākais pircēju pieplūdums un individuālo pirkumu skaita pieaugums.

Īpašajās bezskaidras naudas norēķinu kasēs tiek pieņemtas arī "Rimi" un šo tirdzniecības centru dāvanu kartes, kā arī "Rimi" hipermārketā centrā "Alfa" tiek pieņemtas "Galactico" lojalitātes kartes, norāda Valnere.

Taču viņa neatklāj, vai un kad šādas kases plānots ieviest arī citos "Rimi" veikalos Rīgā vai ārpus Rīgas, kā arī to, cik lielas investīcijas ieguldītas šo kasu ieviešanā.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" apgrozījums pērn bija 672,33 miljoni eiro, kas ir par 6,6% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 630,8 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn sarukusi par 4,3% - no 12,73 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 12,18 miljoniem eiro 2013.gadā.

SIA "Rimi Latvia", kas līdz 2001.gada 1.februārim darbojās ar nosaukumu Latvijas-Polijas-Holandes kopuzņēmums SIA "Interpegro-Latvija", dibināta 1992.gada 13.janvārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

"Rimi Latvia" tīklā patlaban ir 113 trīs formātu veikali: 24 "Rimi" hipermārketi, 40 "Rimi" lielveikali un 49 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!