Foto: Publicitātes foto

Igaunijas tehnoloģiju uzņēmums "Bolt" noslēdzis līzinga līgumus ar "Swedbank" un "Luminor" par kopējo summu 126 miljoni eiro, lai nodrošinātu uzņēmuma automašīnu nomas pakalpojuma "Bolt Drive" paplašināšanu. Šo aizdevumu mērķis ir trīskāršot "Bolt Drive" autoparka apjomu Baltijas valstīs.

"Swedbank" izsniegtais finansējums ir 80 miljonu eiro apmērā, bet "Luminor" – 46,2 miljonu eiro apmērā. Abu banku piešķirtie aizdevumi ļaus "Bolt Drive" paplašināt savu autoparku Baltijas valstīs, kurā ietilpst dažādi transportlīdzekļi, sākot no maziem automobiļiem līdz SUV un miniveniem.

Jaunās automašīnas nonāks pie klientiem Tallinā, Rīgā, Jūrmalā un Viļņā.

"Bolt Drive" nomas cenas ir, sākot no 0,13 eiro minūtē. Lai iznomātu automašīnu, autovadītājam jābūt vismaz 20 gadus vecam, ar B kategorijas autovadītāja apliecību un vismaz viena gada autovadīšanas pieredzi.

"Bolt Drive" koplietošanas auto vadītājs Lukas Īla (Lukas Yla) norāda, ka "Bolt" autoparka paplašināšana ir ļoti nepieciešama: "Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, Igaunijā veikto braucienu skaits ir vairākkārt palielinājies, un tas pierāda nepieciešamību pēc mūsu autoparka papildināšanas. Balstoties uz Igaunijas piemēru, mēs uzskatām, ka īstermiņa auto nomas izmantošana pieaug visās Baltijas valstīs."

"Bolt Drive" tika atklāts Tallinā 2021. gada maijā. Šobrīd pakalpojums ir pieejams arī Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Viļņā. Kopējā autoparkā ir aptuveni 2000 automašīnu.

Divu darbības gadu laikā "Swedbank" un "Luminor" ir finansējušas lielāko daļu no "Bolt Drive" nomas automašīnām, kas šobrīd pieejamas Baltijā.

"Delfi Bizness" iepriekš rakstīja, ka piecu minūšu faktors Latvijā vēl nedarbojas, tāpēc koplietošanas auto piedāvājumam ir jāpaplašinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!