Foto: Pixabay
Agroķīmijas tirgotāja "Baltic Agro" pērn strādāja 132,418 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 8,9% un bija 2,699 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas galvenie saimnieciskās darbības virzieni pērn bija minerālmēslu, agroķimikāliju, sēklu, graudu, rapša un cita veida lauksaimniecības preču iepirkšana un realizācija, kā arī graudu un rapša pieņemšanas, pirmapstrādes uzglabāšanas minerālmēslu fasēšanas un uzglabāšanas pakalpojumu sniegšana. Kompānija nodarbojās arī ar pilvērtīgas dzīvnieku barības un to piedevu ražošanu un vairumtirdzniecību, kā arī lauksaimniecības preču mazumtirdzniecību septiņos veikalos. Kompānijas apgrozījuma samazinājums aizvadītajā gadā saistīts ar cenu svārstībām minierālmēslu, graudu un rapša segmentos, kā arī ar nelabvēīgajiem laika apstākļiem rudenī.

Kompānijas vadība informē, ka uzņēmuma aizvadītā gada investīcijas, galvenokārt, bija saistītas ar tehniskiem uzlabojumiem Liepājas graudu un rapša pieņemšanas punktā, jaunas noliktavas un tehnikas un kravas automašīnas iegādi. Kompānija saka izbūvēt loģistikas centru Jelgavas servisa centrā.

"Baltic Agro" vadība uzsver, ka asas konkurences apstākļos kompānijas uzdevums 2018. gadā paliek nemainīgs - nostiprināt esošās tirgus pozīcijas minerālmēslu, sēklu un augu aizsardzības līdzekļu produktu grupās, kā arī palielināt tirgus daļu graudu un rapša segmentos.

Kompānijas vadība arī atgādina, ka pērnā gada beigās uzņēmums parakstīja vienošanas par dzīvnieku barības ražotāja "Tukuma straume" akciju iegādi. Šogad Konkurences padome izlēma atļaut apvienošanos, kuras rezultātā "Baltic Agro" ieguva izšķirošu ietekmi pār "Tukuma straumi".

Šā gada investīcijas kompānija novirzīs jaunās infrastruktūras objektu ātrākai integrācijai kompānijas struktūrās.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016. gadā "Baltic Agro" strādāja ar 140,291 miljona eiro apgrozījumu un 2,952 miljonu eiro peļņu.

"Baltic Agro" dibināts 1994. gadā un tā pamatkapitāls ir 3,802 miljoni eiro. "Baltic Agro" pilnībā pieder Dānijas vadošajam lauksaimniecības uzņēmumu kooperatīvam "DAVA Agravis International Holding", kas apvieno vairākus desmitus tūkstošu fermeru un lauksaimniecības produktu ražotāju firmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!