Foto: Shutterstock

Turcijas uzņēmums "Cakes and Bakes" pieņēmis lēmumu veikt nopietnas investīcijas Rīgas lidostā, tādējādi veicot būtisku ieguldījumu lidostas "Rīga" komerczonas attīstībā, informēja "TAV Latvia" pārstāvis Girajs Čolpans.

Viņš skaidroja, ka "Cakes and Bakes" darbu sāks īsi pirms vasaras sezonas un piedāvās jaunus restorānus un kafejnīcas, kur pasažieri varēs izbaudīt "visaugstāko servisu".

Pašlaik projekts ir procesā, un plašāka informācija par investīciju apjomiem būšot pieejama tuvākajos mēnešos.

Kā skaidro "TAV Latvia", uzņēmums SIA "Cakes and Bakes Latvia" ("Cakes and Bakes") ir Turcijas kompānijai "BTA Catering Services" ("BTA Cat. Ser.") pilnībā piederošs meitasuzņēmums. "BTA Cat. Ser." ir "TAV Airports Holding" grupas uzņēmums, kas specializējas pārtikas un dzērienu pakalpojumu, konditorejas izstrādājumu ražošanas un viesnīcu vadības jomā. Uzņēmums ir atbildīgs par visiem pārtikas un dzērienu pakalpojumiem, kas tiek sniegti "TAV Airports Holding" apkalpotajās lidostās. Ņemot vērā, ka "TAV Latvia", kas ir vēl viens "TAV Airports Holding" grupai pilnībā piederošs uzņēmums, jau kopš 2011.gada nodrošina komerczonas darbu starptautiskajā lidostā "Rīga", ir pieņemts lēmums sākt darbību Rīgas lidostā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) pēc pamatkapitāla lielākais jaunais dibinātais uzņēmums ir SIA "Cakes and Bakes Latvia", informēja UR.

Uzņēmums reģistrēts 30.decembrī, un tā pamatkapitāls ir 600 000 eiro. Visas uzņēmuma daļas pieder Stambulā reģistrētai kompānijai "BTA Havalimanlari Yiyecek ve Icecek Hizmetleri A.S".

Kā liecina informācija Stambulā reģistrētās kompānijas mājaslapā, tā specializējas lidostu un kruīza kuģu ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanā, kā arī konditorejas izstrādājumu ražošanā.

Kompānija "BTA Havalimanlari Yiyecek ve Icecek Hizmetleri A.S" pārvalda arī kafejnīcu ar nosaukumu "Cake&Bakes Cafe", kas atrodas Stambulā esošajā Ataturka starptautiskajā lidostā.

Patlaban "BTA Havalimanlari Yiyecek ve Icecek Hizmetleri A.S" darbojas deviņās četru valstu - Turcijas, Gruzijas, Tunisijas un Maķedonijas - lidostās, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Jau iepriekš ziņots, ka Turcijas uzņēmums "TAV Airports" Rīgas lidostā nodrošina beznodokļu pakalpojumus "ATU Duty Free" zonā. Beznodokļu iepirkšanās zonas rekonstrukcija un modernizācija tika veikta 2011.gadā. 2013.gadā "TAV Latvia" ir strādājis ar 10,54 miljonu eiro apgrozījumu un 441 566 eiro zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!