Degvielas cenu kāpuma dēļ šogad nedaudz pieaugušas ceļojumu cenas, pastāstīja aptaujāto tūrisma aģentūru pārstāvji.

Tūrisma aģentūras "Travel ART" valdes priekšēdētāja Inese Krūmiņa pastāstīja, ka degvielas cenu kāpums ir būtiski ietekmējis cenas. "Piemēram, ja vēl 2010.gadā par dažiem eiro varēja aizlidot uz kādu no [aviokompānijas] "Ryanair" galamērķiem, tad šobrīd vairs šādu cenu nav," sacīja Krūmiņa un piebilda, ka tāpat ir pieaugušas arī cenas autobusu ekskursijām. "Degvielas cenu kāpums ir palielinājis autotransporta izmaksas, kas ir sadārdzinājis ceļazīmju kopējo cenu vismaz par 10%," atzīmēja Krūmiņa.

Arī Tūrisma aģentūras "Latvia Tours" izpilddirektore Ieva Keiša pastāstīja, ka ceļojumu izmaksas ir palielinājušās, taču apliecināja, ka tas nav ietekmējis pieprasījumu pēc ceļojumiem. "Mums ik pa brīdim pienāk ziņas no aviokompānijām par jaunām degvielas nodevām, un kopumā biļešu cenas ir palielinājušas par pieciem, desmit latiem. Taču faktiski mēs neizjūtam pieprasījuma mazināšanos, un tas varētu visvairāk parādīties ilgākā laika periodā," sacīja Keiša.

Tāpat tūrisma aģentūras "Kolumbs" mārketinga vadītāja Laura Liepiņa norādīja, lai gan ceļojumu cenas ir aptuveni iepriekšējā gada līmenī, tomēr ir vērojams neliels cenu pieaugums. "Vērojams ir vien neliels cenu pieaugums, kas skaidrojams, pirmkārt, ar jau minēto degvielas cenu pieaugumu, otrkārt, ar ekonomiskās aktivitātes palielināšanos. Tas savukārt nedaudz mainījis klientu ieradumus – vairāk ceļojumi tiek iegādāti savlaicīgi iepriekšpārdošanas akcijās, kas tādējādi ļauj ietaupīt," teica Liepiņa.

Tāpat arī tūrisma operatora "Novatours" direktors Leonīds Močeņovs norādīja, ka savlaicīga ceļojumu iegāde var pasargāt no pievienotajām izmaksām, tādejādi radot vēl vienu aspektu par labu atpūtas laicīgai plānošanai.

Jau vēstīts, ka degvielas tirgotāji Latvijā "Latvija Statoil" un "Neste Latvija" 27.martā kārtējo reizi par vienu santīmu litrā palielināja 95.benzīna cenu Rīgā, tādējādi 95.benzīna cena ir sasniegusi kārtējo rekordu. Pēc cenas palielinājuma 95.benzīns "Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās maksā 1,039 latus litrā, bet "Neste Latvija" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās – 1,027 latus litrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!