Foto: DELFI
Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) tiks pievienota Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA), paredz Saeimas ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstītie likuma grozījumi.

Likvidējot TAVA un tās funkcijas nododot LIAA pārziņā, plānots uzlabot tūrisma politikas efektivitāti.

"TAVA pievienojot LIAA, mārketinga aktivitāšu ārvalstīs plānošanā un organizēšanā, eksporta veicināšanā tiks nodrošināta sinerģija ar citām tautsaimniecības nozarēm, tiks efektīvāk izmantotas LIAA pārstāvniecību sniegtās iespējas," skaidrots Ekonomikas ministrijas (EM) dokumentos.

Turklāt pēdējos divos gados TAVA ir nesekmīgi organizējusi vairākus būtiskus iepirkumus, tostarp starptautiskai reklāmas kampaņai Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros 1,374 miljonu eiro apmērā. EM plāno, ka TAVA pievienošana LIAA uzlabos sadarbību ārvalstu mārketinga kampaņu īstenošanā, tostarp, izvēloties piemērotākos medijus un saturu attiecīgajā valstī atbilstoši izvēlētajai mērķauditorijai.

"TAVA pievienošana LIAA veicinās mērķtiecīgāku un efektīvāku darbu ar ārvalstu investīciju projektiem tūrisma nozarē, identificējot, sagatavojot un popularizējot potenciālos investīciju projektus, kā arī apkalpojot ienākošos tūrisma jomas investīciju projektus, tādējādi piesaistot privāto finansējumu tūrisma produktu un infrastruktūras attīstībai," piebilst EM.

Izmaiņas stāsies spēkā no 2016. gada 1. februāra.

Budžetā TAVA pievienošana LIAA neradīs nedz papildu tēriņus, nedz ietaupījumu - jau 2009. gadā, lai mazinātu izdevumus, tika noslēgta TAVA un Ekonomikas ministrijas vienošanās par grāmatvedības, personāldaļas, informācijas tehnoloģiju atbalsta funkciju nodošanu EM. Savukārt papildu līdzekļi TAVA likvidēšanai nav nepieciešami.

Līdz šim TAVA darbojas 16 darbinieki.

TAVA ir ekonomikas ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir īstenot tūrisma attīstības valsts politiku. Arī LIAA ir ekonomikas ministra pakļautībā, un tās mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apjoma pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!