Foto: LETA

Ekonomikas ministre Dana Reizniece - Ozola rosinās likvidēt Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) un apvienot to ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Ministre LNT raidījumā „900 sekundes" sacīja, ka TAVA darbs nav bijis apmierinošs, tāpēc valsts līdzekļu taupīšanas dēļ tā būtu apvienojama ar LIAA. LIAA vadītājs Andris Ozols ir Reiznieces - Ozolas vīrs.

Kā viens no iebildumiem pret TAVA darbu ir aģentūras nespēja īstenot iepirkumus. "Jāsaka, ka TAVA līdz šim nav bijusi pārāk veiksmīga. Atceramies, ka Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas reklamēšana tika izgāzta, jo iepirkums tika sludināts jau pēc tam, kad kultūras galvaspilsētas gads bija beidzies. Pēc tam vairāki citi iepirkumi ir īstenoti neveiksmīgi," atzina Reizniece - Ozola.

Bez tam TAVA patlaban nav vadītāja - tas joprojām tiek meklēts, tomēr arī vadītāja atrašana situāciju neatrisināšot. "Es sapratu, ka neatkarīgi no tā, kāds būs šis jaunais direktors, viņš varētu būt pat superdirektors, viņš noteikti netiktu galā ar uzdevumiem tādā konstrukcijā, kāda ir TAVA. Viens nav karotājs. Ja 16 cilvēku komanda šobrīd nespēj nevienu iepirkumu kvalitatīvi realizēt, tad ir vajadzīgas nopietnas pārmaiņas," rezumēja ministre.

Konkrētu priekšlikumu par TAVA apvienošanu ar LIAA ministre varētu iesniegt augusta beigās vai septembra sākumā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!