Foto: stock.xchng
Tūristi no Rietumu valstīm Latvijā tērē mazāk naudas nekā Austrumu valstu viesi, sacīja Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Viņa norādīja - lai gan tūristu skaits šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā ir pieaudzis, neskatoties uz ievērojamo tūristu no Krievijas skaita kritumu, ienākumi no tūristu plūsmas ievērojami samazinās. "Tā naudas masa kopumās samazināsies, tas vēl nav aprēķināts, bet to jau tagad jūt," sacīja RTAB valdes locekle.

"Tūristi, kas brauc no Rietumiem - no Lielbritānijas, no Beļģijas, no Vācijas - nav tik dāsni. Viņi pērk mazāk, tērē naudu mazāk. Mazāk tērē restorānos, mazāk tērē suvenīru veikalos, kultūras pasākumos. Tie ir pavisam citādāki cilvēki, ar pavisam citādākiem tikumiem un likumiem, nekā tie, kas brauca kādreiz no Austrumu valstīm - kas atbrauca uz Eiropu un bija ļoti dāsni, daudz pirka un tērēja," stāstīja Jermoloviča.

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad pirmajā ceturksnī apkalpoja 360,5 tūkstošus viesu, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2014.gada attiecīgajā laika periodā. Kopumā 2015.gada pirmajā ceturksnī Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs viesi pavadījuši 693,7 tūkstošus nakšu, kas ir pieaugums par 0,3% salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni.

Šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada pirmo ceturksni, pieaudzis tūristu skaits no kaimiņvalstīm - Lietuvas (kāpums par 19,5%), Baltkrievijas (par 8%), kā arī Igaunijas (par 3,3%). Savukārt viesu skaits no Krievijas turpina samazināties - pirmajā ceturksnī tas sarucis par 40%.

RTAB nodibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!