Foto: Shutterstock
Tūristu interese par ceļošanu uz teroraktu skarto Tunisiju ir minimāla, atzina aptaujātie tūrisma kompāniju un tūroperatoru pārstāvji.

Tūroperatora "Novatours" vadītājs Leonīds Močeņovs norādīja, ka patlaban lidojumi uz Tunisiju no Latvijas nenotiek. "Pēdējais lidojums uz šo valsti bija šā gada jūnija sākumā, taču tuvākie lidojumi plānoti vien rudenī. Pašlaik aktīvi sazināmies ar saviem pārstāvjiem un partneriem Tunisijā, lai sekotu līdzi notikumiem," sacīja Močenovs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka "Novatours" ceļojumus uz šo valsti organizēs tikai tādā gadījumā, ja partneri un Latvijas Ārlietu ministrija Tunisiju atzīs par tūristiem drošu.

Savukārt ceļojumu aģentūras "Jēkaba ceļojumi" projektu vadītājs Juris Alksnis pastāstīja, ka šogad uz Tunisiju vēlējušies doties vien 10 ceļotāju. "Saistībā ar iepriekšējo teroraktu, šogad interese bija minimāla. Par Tunisiju jau tā bija maza interese, bet tagad tās vispār nav, un domāju, ka nebūs arī vēl nākamgad," prognozēja Alksnis.

Tostarp viņš uzsvēra, ka, rūpējoties par klientu drošību, pilnībā pārtraukta ceļojumu piedāvāšanu uz Tunisiju. "Ja kādam rastos vēlme vai nepieciešamība ceļot uz Tunisiju, mēs tādu varētu nodrošināt, iepriekš brīdinot par riskiem, kas ir šogad ievērojami paaugstinājušies," piebilda Alksnis.

Jau vēstīts, ka 26.jūnijā teroristu uzbrukumā viesnīcai Tunisijas kūrortā Susā tika nogalināti vairāk nekā 35 cilvēki, no tiem lielākā daļa - britu tūristi. Pēcāk atbildību par teroristu uzbrukumu uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Tāpat vēstīts, ka Tunisijas galvaspilsētā Tunisā uzbrukumā muzejā šā gada 18.martā tika nogalināti 22 cilvēki, tostarp 20 ārvalstu tūristu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!