Foto: DELFI

Iesniegta kārtējā sūdzība par Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" 60 miljonu eiro vērto dīzeļdegvielas iepirkumu, kurā par uzvarētāju atkārtoti atzīts degvielas vairumtirgotājs "RDZ Energy", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Tajā norādīts, ka sūdzību par "Rīgas satiksmes" konkursu par dīzeļdegvielas iegādi uz pieciem gadiem atkārtoti iesniedzis degvielas mazumtirgotājs "East-West Transit".

IUB vēl nav noteicis sūdzības izskatīšanas termiņu.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis pastāstīja, ka IUB iepriekš bija uzdevis veikt viena konkursa dalībnieka - degvielas vairumtirgotāja "East-West Transit" - pārbaudi attiecībā uz nodokļu parādu. "Mēs konstatējām, ka pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datubāzes uz to brīdi, kad uzņēmums iesniedza izziņu, tas tiešām nebija nodokļu parādnieks, bet šobrīd, ieskatoties VID datubāzē, uzņēmums atkal ir nodokļu parādnieks," sacīja Zaķis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka neskatoties uz to, "Rīgas satiksme" tāpat veica iesniegto piedāvājumu pārvērtēšanu, iekļaujot arī "East-West Transit", bet par uzvarētāju joprojām atzīts "RDZ Energy".

Jau vēstīts, ka "Rīgas satiksmes" iepirkumā par dīzeļdegvielas piegādi uz pieciem gadiem ar paredzamo līguma summu 60 miljoni eiro, kurā par uzvarētāju atzina degvielas vairumtirgotāju "RDZ Energy", sūdzības iepriekš iesniedza uzņēmumi "East-West Transit" un "Statoil Fuel & Retal Latvia".

"East-West Transit" iesniedza iesniegumu IUB, kurā apstrīdēja iepirkumu komisijas lēmumu par tās izslēgšanu no dalības konkursā par nodokļu parādiem, savukārt "Statoil Fuel & Retal Latvia" iesniedza iesniegumu IUB, kurā apstrīdēja iepirkumu komisijas rīcību aritmētisko kļūdu labošanā.

Pēc iesniegumu izskatīšanas IUB lēma aizliegt slēgt līgumu ar iepirkuma uzvarētāju un atcelt lēmumu par konkursa rezultātiem, kā arī uzdot "Rīgas satiksmei" 20 darba dienu laikā novērst komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot konkursā par dīzeļdegvielas iegādi ieniegtos piedāvājumus.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!