Foto: Publicitātes attēli

Starptautiskā konkursā par "Rail Baltica" pamattrases būvdarbu Latvijā inženierkonsultanta un būvuzraudzības pakalpojuma sniegšanu uzsākta otrā iepirkuma kārta, informē "Rail Baltica" projekta īstenotājs Latvijā uzņēmums "Eiropas Dzelzceļa līnijas".

Pretendenti līdz 2023. gada 15. februārim iesniegs tehniskos un finanšu piedāvājumus "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas pamattrases un saistītās infrastruktūras izbūves būvuzraudzībai vairāk nekā 200 kilometru garumā.

Konkursa otrajā kārtā piedalīties uzaicināti uzņēmumi, kas atbilda iepirkumā noteiktajām juridiskajām un pieredzes kvalifikācijas prasībām: "Italferr" S.p.A. (Itālija), "Systra" S.A. (Francija) un personu apvienība, kas sastāv no "Tecnica y Proyectos" S.A. un "Prointec" S.A.U. (Spānija).

Būvuzraudzības pakalpojumu konkurss norit vienlaikus ar apjomīgāko iepirkumu dzelzceļa trases izbūvei Latvijā. Abi šie konkursi – gan par būvniecību, gan tās uzraudzību –, norisinās, lai jau 2023. gadā varētu uzsākt dzelzceļa pamattrases būvniecības darbus ārpus Rīgas.

Projekta finansējumu 81-85% robežās nodrošina Eiropas Savienības infrastruktūras savienošanas instruments, bet atlikušo daļu – Latvijas valsts budžeta līdzekļi. ES atbalsta saņēmējs un projekta īstenotājs ir Satiksmes ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!