Tuvākajā laikā nav gaidāmas būtiskas cenu izmaiņas, BNS atzina aptaujātie brokeri.
A/s "Latvijas Krājbanka" finansu analītiķis Ivars Bergs BNS sacīja, ka "Unibankas" akciju pircēji trešdien "atslābinājās", lai nedaudz smazinātu cenu.

Viņš pieļāva iespēju, ka "Unibankas" akciju cena varētu turpmāk nedaudz pieaugt. "Unibankas" akcijas vidēji svērtā cena trešdien bija 0,97 santīmi, kas ir par vienu santīmu mazāk nekā otrdien.

Savukārt pozitīvā cenu korekcija "Kaijas" akcijām ir saistīta ar investoru interesi iegādāties šīs akcijas ilgtermiņā, turklāt tās ir salīdzinoši lētas. Bergs gan piebilda, ka "dramatiska cenu kāpuma" šīm akcijām nebūs.

"Pirmās Latvijas komercbankas" brokeris Jānis Neimanis par "Kaijas" akcijām bija līdzīgās domās. Viņš piebilda, ka darījumu apjoms ar šīm akcijām bija neliels.

A/s "Latvijas Unibanka" brokeris Ģirts Ozols domā, ka "Kaijas" akciju nelielais apgrozījums ir iemesls akcijas cenu pieaugumam. Viņš sacīja, ka pagaidām nav vērojama "jaunas naudas" ieplūšana vērtspapīru tirgū.

"Kaijas" akciju vidēji svērtā cena trešdien biržā bija 0,17 latu.

"Sākusies rosība ne tikai Latvijas, bet visos Baltijas valstu vērtspapīru tirgos," BNS atzina "Tallinna Pank Securities Latvia" brokeris Artūrs Šveds.

Viņš tomēr prognozēja, ka gaidāmo svētku dēļ akciju cenas varētu "atklupt atpakaļ".

Šveds pauda viedokli, ka Rīgas Fondu biržas kopējais apgrozījums varētu pieaugt tad, ja arī brīvā saraksta akcijas sāktu tirgot nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām. Viņš ieteiktu atcelt arī 15% cenu svārstību apgabalu. Tāpat brokeris uzskata, ka Rīgas Fondu biržai nav vajadzīga uzņēmuma akciju speciālā kotēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!