Foto: Publicitātes foto

Tuvākajā laikā pārtikas produktu cenas Latvijā varētu saglabāties stabilas, prognozē Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe.

"Šajā mirklī jāsaka, ka nav iemesla, lai pārtikas cenas sāktu strauji kāpt. Tās varētu saglabāties stabilas," sacīja Gulbe.

Vienlaikus viņa piebilda, ka nav arī apstākļu, kas liecinātu par cenu kritumu kādā no pārtikas produktu grupām.

Tāpat Gulbe norādīja, ka atbilstoši LTVC jaunākajiem datiem jūnijā salīdzinājumā ar martu, lielākajai daļai pārtikas produktu cenas Latvijā nav pieaugušas, izņemot atsevišķus produktus. Arī piena produktu cenas jūnijā ir saglabājušās iepriekšējā līmenī.

LTVC ir izveidots 1995. gadā kā Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta struktūrvienība. Kopš 2004. gada 1. maija LTVC ir uzdots vākt, apkopot un sniegt Eiropas Komisijai informāciju par noteiktu lauksaimniecības produktu cenām un apmēriem. Iegūtā informācija tiek izmantota lauksaimniecības politikas veidošanai - lauksaimniecības produktu ražošanas un tirgus stāvokļa novērtēšanai, intervences pasākumu pamatošanai un noteiktu lauksaimniecības produktu muitas vērtību noteikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!