Foto: Publicitātes foto

Būvkompānija "Merks" tuvākajos piecos līdz septiņos gados Lucavsalā un Zaķusalā plāno nodot ekspluatācijā apmēram 2 500 jaunu dzīvokļu, intervijā žurnālam "M2" un portālam "varianti.lv" teic "Merks" nekustamo īpašumu attīstības direktors Mikus Freimanis.

Projektā Zaķusalā plānoti apmēram 2 000 jaunu dzīvokļu, savukārt Lucavsalas projektā būs 500 dzīvokļu.

""Merks" portfelī ir diezgan daudz apbūves gabalu gan Rīgā, gan tās apkaimē, tos sāksim apbūvēt tuvākajā laikā. Ne par visiem projektiem runājam publiski – daļai no tiem vēl nav pienācis īstais laiks. Par tiem, par kuriem jau ir izskanējusi informācija, varu pateikt, ka projektam Zaķusalā ir pabeigta infrastruktūras projektēšana, tagad ķeramies klāt pie ēkām. Projektā varētu būt apmēram 2 000 jaunu dzīvokļu. Lucavsalā nodarbojamies ar projektēšanu, projektā būs vēl 500 dzīvokļu," teic Freimanis.

Kopš 2016. gada Skanstes rajonā "Merks" uzbūvējis un nodevis ekspluatācijā trīs biznesa klases daudzdzīvokļu ēkas – "Skanstes parka" pirmās un otrās kārtas ietvaros. Būvēšanas stadijā atrodas projekts "Merks Viesturdārzs", tajā būs trīs piecu un sešu stāvu jaunceltnes ar 460 dzīvokļiem un komercplatībām šo ēku pirmajos stāvos. Pirmo kārtu ar 96 dzīvokļiem plānots nodot 2020. gada maijā. Savukārt "Merks Gaiļezera nami" kompleksā ir 192 dzīvokļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!