Foto: LETA

Otrdien, 20.maijā, atkārtoti tiekoties "TV3 Latvia" un "Lattelecom", netika panākta vienošanās par TV3 pārraidīšanu "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā, informēja MTG sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

Viņa norāda, ka 7.maijā TV3 iesniegusi "Lattelecom" atjaunotu piedāvājumu, kurā pazemināta TV3 translēšanas maksa interaktīvajā televīzijā, taču puses nav vienojušās par konkrētajā piedāvājumā noteikto samaksu.

MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena norāda: "Esam spiesti atzīt, ka sarunas starp pusēm ir nonākušas zināmā strupceļā, jo TV3 diemžēl nevar piekrist vēl mazākai maksai par kanāla veidošanu, - jāņem vērā, ka izmaksas tikai pieaug un, piekrītot neadekvātai atlīdzībai, pakļaujam nopietnam riskam tālāko kanāla attīstību."

MTG paziņojumā uzsvērts, ka daļēji valstij piederošā uzņēmuma "Lattelecom" interaktīvās televīzijas platforma ir vienīgā, kur skatītājiem joprojām nebūs pieejams TV3. "Kabeļoperatori Eiropā un pasaulē norēķinās ar maksas apraidē strādājošo kanālu veidotājiem, un tā ir normāla, vispārpieņemta prakse. Turklāt valstīs ar līdzīgu ekonomiskās attīstības līmeni (piemēram, Bulgārijā) maksa par līdzvērtīgu televīzijas kanālu veidošanu var būt līdz pat sešām-astoņām reizēm augstāka."

"Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite apstiprināja, ka "Lattelecom" un MTG vienošanos par TV3 kanāla retranslēšanu arī šoreiz nav panākuši, taču sarunu detaļas netiks atklātas.

"Lattelecom" gan piezīmē, ka nekāds jauns rakstisks un saistošs piedāvājums no TV3 saņemts neesot. "MTG publiski paustais viedoklis ir nekorekts un nepilnīgs, tas patiesi neatspoguļo sarunu procesu un saturu. Sarunu gaitā tika skarts plaša spektra jautājumu loks, taču tā vietā, lai šos jautājumus risinātu, MTG izplata nekorektus preses paziņojumus."

"Lattelecom" cer, ka sarunas tiks turpinātas, lai panāktu televīzijas skatītājiem izdevīgus nosacījumus.

Kā ziņots, TV3 "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā nav pieejams no 2.aprīļa, jo puses nespēj vienoties par samaksu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!