Foto: Pixabay
Finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Twino" 2019.gadā strādājis ar peļņu 4,4 miljonu eiro apmērā, kas ir par 17,4% vairāk nekā 2018.gadā, atsaucoties uz 2019.gada auditētajiem finanšu rezultātiem, informē uzņēmums.

2019.gada beigās "Twino" investīciju platformas investoru skaits bija pieaudzis līdz 19 683, kas ir par 17,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Pagājušajā gadā investori kopumā iegādājās prasījuma tiesības 194 miljonu eiro apmērā, kopējam apjomam kopš platformas darbības uzsākšanas 2015.gadā sasniedzot 616 miljonus eiro.

2019.gadā "Twino" turpināja strādāt pie procesu efektivitātes uzlabošanas, kā rezultātā pamatdarbības izdevumi samazinājās par 13,7%, sasniedzot 3,3 miljonus eiro. Uzņēmuma pašu kapitāls pagājušā gadā pieauga 4,8 reizes un veidoja 4,5 miljonus eiro. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums samazinājās līdz 9,15 miljoniem eiro, iekšgrupas savstarpējā sadarbības modeļa izmaiņu rezultātā.

"Pagājušajā gadā "Twino" veiksmīgi sāka gatavoties ieguldījumu brokera licences saņemšanai. Procesa ietvaros tika sākta grupas juridisko vienību restrukturizācija, veiktas izmaiņas grupas uzņēmumu savstarpējo darījumu vēsturiskajā struktūrā, kā arī pabeigta savstarpējo parādu restrukturizācija, pielāgojot līdzšinējo grupas uzņēmumu sadarbības modeli licencētas sabiedrības prasībām. Minētie soļi atstāja pozitīvu ietekmi uz 2019.gada peļņas radītāju, kā arī sagatavoja ilgtspējīgu pamatu investīciju platformas pārtapšanai par regulētu sabiedrību," skaidro "Twino" grupas izpilddirektore Anastasija Oļeiņika.

Pērn ieguldītas ievērojamas investīcijas iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanā un jaunas IT sistēmas izstrādē ar mērķi nodrošināt visaptverošu klientu un klientu darījumu uzraudzību un novērstu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas iespēju.

"Twino" kopš darbības uzsākšanas 2009.gadā izsniedzis aizdevumus vairāk nekā 1,15 miljardu eiro apjomā. 2015.gadā "Twino" izveidoja savstarpējo aizdevumu platformu.

SIA "Twino" ir "Twino" grupas mātes uzņēmums, kas pārdod grupas sabiedrību izsniegto aizdevumu prasījuma tiesības "Twino" investīciju platformas dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!