Foto: LETA
Naktī uz svētdienu, 18. oktobri SIA "Nygaard International" nobarojamo cūku fermā "Apriķi Bacon" izcēlies ugunsgrēks, kura rezultātā pilnībā nodegušas divas no trim kompleksā ietilpstošajām cūku kūtīm ar vairākiem tūkstošiem nobarojamo cūku, informē SIA "Nygaard International" prokūriste Jekaterina Kuzmina.

Precīzs bojā gājušo cūku skaits tiek noteikts.

Ugunsgrēku ap plkst. 2:30 naktī konstatējuši kompleksu apsargājošā apsardzes uzņēmuma darbinieki, reaģējot uz signalizācijas brīdinājumu. Tika izsaukti ugunsdzēsēji, kuriem izdevās glābt vienu kūti no kompleksā ietilpstošajām trijām kūtīm.

Ugunsgrēka rezultātā iznīcinātas būves, iekārtas un dzīvnieki ar kopējo vērtību vairāku miljonu eiro apmērā. Precīzs zaudējumu apmērs vēl tiek precizēts.

Visi iznīcinātie uzņēmuma aktīvi bija apdrošināti.

Kuzmina informēja, ka SIA "Nygaard International" šobrīd aktīvi sadarbojas ar visām kompetentajām valsts un pašvaldības institūcijām, lai novērstu ugunsgrēka sekas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un neradītu kaitējumu videi, kā arī ar uzņēmumu kreditējošo banku un apdrošināšanas sabiedrībām, kurās bija apdrošināti bojā gājušie aktīvi, lai pēc iespējas īsākā termiņā atjaunotu normālu uzņēmuma saimniecisko darbību un nodrošinātu darbu uzņēmumā strādājošajiem.

Portāls "Delfi" jau iepriekš ziņoja, ka 18. oktobrī, naktī uz svētdienu Aizputes novadā ugunsgrēkā fermā bojā gājušas cūkas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) iepriekš informēja, ka degošajās ēkās kopumā atradās 800 cūkas, kas ugunsgrēkā gāja bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!