Foto: DELFI
Šonedēļ Komercreģistrā piereģistrēta jaundibinātā AS "KVV Liepājas metalurgs", liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 40 000 eiro, un tas reģistrēts 24.septembrī. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Krišjāņa Valdemāra iela 21-20, Rīga.

"KVV Liepājas metalurga" vienīgais valdes loceklis ir Igors Kovaļenko, ar kuru iepriekš Ukrainas uzņēmuma "KVV Group" līdzīpašnieks Valērijs Krištals iepazīstināja kā ar maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" (LM) darbības atjaunošanai piesaistīto speciālistu.

"KVV Liepājas metalurga" padomes priekšsēdētājs ir otrs "KVV Group" līdzīpašnieks Jevģēnijs Kazjmins, viņa vietnieks ir Krištals, bet padomes locekļi ir Olga Daņilova, Igors Kozļenko un Igors Usenko.

Jau ziņots, ka tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums "KVV Group". "KVV Group" par LM ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro.

Ieguldot papildu 30 miljonus eiro, Ukrainas uzņēmums plāno atjaunot ražošanu LM jau šogad.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas (FM) un administratora konsultanta "Prudentia" veiktajiem aprēķiniem, atjaunojot LM darbību 2015.gadā ar jaudu, pielīdzināmu 80% no 2012.gada ražošanas jaudas un 2016.gadā to sasniedzot 100% apmērā, Latvijas tautsaimniecības ieguvums laika posmā no 2015.gada līdz 2019.gadam ir pielīdzināms 950 miljoniem eiro, no kuriem 152 miljoni eiro tiktu saņemti nodokļos.

FM norāda, ka, realizējot šo darījumu, jau pirmajā maksājumā tiks atgūti līdzekļi, kas tika ieguldīti uzņēmuma uzturēšanā pēc tā darbības pārtraukšanas. Tāpat atsevišķi no rūpnīcas tiek realizētas arī citas ķīlas. Piemēram, Valsts kase jau ir saņēmusi 768 000 eiro no medicīniski sanitārās daļas realizācijas.

Patlaban investors ir iemaksājis vienu miljonu eiro kā apliecinājumu savu nodomu nopietnībai. Pēc pirkuma līguma noslēgšanas maksājumi tiks sadalīti desmit gados - ar gada maksājumu deviņi miljoni eiro. Par nodrošinājumu kalpos līdzšinējās un papildu ķīlas, kā arī komercbankas galvojums.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!