Kļūme, kas iezagusies pazīstamā uzņēmēja Mihaila Uļmana novembrī reģistrētā uzņēmuma nosaukumā, operatīvi novērsta un kļuvis zināms, ka teju divos miljonos eiro mērāmo firmas pamatkapitālu veido nekustamais īpašums Vecrīgā.

Kā liecina "Lursoft" datu bāzes dati, novembra beigās dibinātā uzņēmuma kļūmīgais nosaukums "New Ost Investmnet" pārtapis par "New Ost Investment".

Jau vēstīts, ka novembra beigās Lielbritānijas kompānija "New Ost Investment Limited" reģistrēja jaunu uzņēmumu - SIA "New Ost Investmnet" - ar 1 915 000 eiro pamatkapitālu.

Uzņēmuma pamatkapitālā ieguldīti astoņi dzīvokļi Vecrīgas namā Audēju ielā 10, apliecina nesen Uzņēmumu reģistrā iesniegtie dokumenti

Ieraksts Zemesgrāmatā vēsta, ka šos īpašumus Lielbritānijā reģistrētā firma 2013.gada oktobrī iegādājusies no "Parex bankas" pēcteces "Revertas" meitasuzņēmuma "NIF Dzīvojamie īpašumi".

Iepriekš nekustamais īpašums piederēja nu jau bankrotējušajai SIA "Lance". Tā savukārt bija Andra Griģa un SIA "MIG Holdings" īpašums.

Latvijas "New Ost Investmnet" vienīgais valdes loceklis ir pazīstamais uzņēmējs Mihails Uļmans, kas ir arī veikalu tīkla "Mego" un daudznozaru kompānijas "Mono" īpašnieks, kam līdz ar citiem uzņēmumiem pieder arī "Ogres trikotāža" un "Latvijas pasta banka". 

Lielbritānijas "New Ost Investments" Latvijā pieder arī daļas SIA "Akvamir", bet iepriekš tā bijusi likvidētās SIA "Baltijas dzija", SIA "Megarons" un arī SIA "Mego" līdzīpašniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!