Foto: EPA/Scanpix/LETA

Piegādes jomā strādājošais uzņēmums "United Parcel Service" (UPS) mīkstinājis stingros noteikumus, kas attiecas uz darbinieku izskatu, vēsta "BBC".

"UPS" informē, ka jaunās vadlīnijas ir daļa no centieniem daudzveidību celt augstāk par korporatīvajiem ierobežojumiem.

Uzņēmumam, kurā visā pasaulē strādā vairāk nekā 500 000 darbinieku, ir garš personīgā izskata vadlīniju saraksts. Noteikumi ir ļoti plaši, sākot no frizūrām līdz šortu garumam. Tagad būs atļauti, piemēram, dažādi pinumi matos.

"UPS" norāda, ka pīrsingi tomēr būs ierobežoti līdz auskariem un maziem pīrsingiem uz sejas, un tiem jābūt lietišķiem. Tetovējumus joprojām vajadzēs slēpt.

Stingrie noteikumi galvenokārt bija vērsti uz ar klientiem strādājošiem darbiniekiem, piemēram, piegādātājiem.

"Šīs izmaiņas atspoguļo mūsu vērtības un vēlmi panākt, lai visi "UPS" darbinieki justos ērti un būtu tādi, kādi viņi ir, sniedzot pakalpojumus mūsu klientiem," "BBC" norādīts uzņēmumā.

Maijā "UPS" pieņēma darbā pirmo vadītāju – sievieti – Kerolu Tomē. Viņa uzklausījusi darbinieku atsauksmes un sapratusi, ka izmaiņas šajā jomā ļautu biežāk ieteikt "UPS" kā darba devēju.

2018. gadā "UPS" samaksāja 4,9 miljonus ASV dolāru, lai atrisinātu tievedību saistībā ar reliģisko diskrimināciju, ko ASV Vienlīdzīgas nodarbinātības iespēju komisija ierosināja par noteikumiem attiecībā uz bārdām un matu garumu. Un uzņēmuma darbinieki iepriekš iesnieguši lūgumrakstus, lai atceltu bārdu aizliegumu.

Jaunā politika atļauj sejas apmatojumu, piemēram, bārdas un ūsas, "ja vien tas izskatās lietišķi un nerada bažas par drošību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!