Foto: F64
Uzņēmumu reģistra (UR) mājaslapā ieviesta īpaša SOS sadaļa – instrukcija, kā rīkoties uzņēmējiem, saskaroties ar reiderismu un dokumentu viltošanu, trešdien raksta biznesa laikraksts "Dienas Bizness" (DB).

"Tā ir sava veida pamācība, ko kā darīt un kur vērsties uzņēmējiem, kuri ir apkrāpti – ar viltotu dokumentu un viltotu parakstu zaudējuši savas uzņēmuma kapitāldaļas vai arī amatpersonas statusu," mājaslapas SOS sadaļas izveides nepieciešamību pamato UR galvenais valsts notārs Ringolds Balodis.

Viņš norāda, ka situācijā, kad ir nozagtas kapitāldaļas, uzņēmēji nemaz nezina, ko un kā darīt. "Uzņēmumu reģistrs līdz šim visos gadījumos, kad uzņēmēji ar attiecīgiem lūgumiem ir vērsušies, vienmēr ir sniedzis instrukciju, kā un ko darīt, un uz šo ieteikumu bāzes arī ir izveidota attiecīgā sadaļa," tā Balodis.

Viņš norādījis, ka tagad jebkurā diennakts laikā neatkarīgi no tā, vai tā ir brīvdiena vai darbdiena, ikviens var iepazīties ar konkrētiem soļiem, kas jāsper, lai varētu atgūt savu mantu.

Uzņēmumu reģistra īpašās SOS sadaļas izveidi apsveic gan komerctiesību eksperti, gan arī aptaujātie uzņēmēji, tā DB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!