Foto: LETA
Uzņēmumu reģistrs (UR) reģistrējis izmaiņas Latvijas kuģošanas kompānijas "Latvijas kuģniecība" (LK) padomē un valdē, pavēstīja UR.

Saskaņā ar UR sniegto informāciju no LK padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots Māris Gailis, bet no padomes locekļu amatiem - Kārlis Boldiševics, Miks Ekbaums, Volodimirs Koškuls (Volodymyr Koshkul), Guntis Ločmelis, Olga Pētersone, Uldis Pumpurs, Vladimirs Solomatins, Ansis Sormulis, Normunds Staņēvičs, Andris Vilcmeiers, kā arī Svens Zālītis.

Padomes priekšsēdētāja amatā savukārt iecelts Saimons Bodijs (Simon Boddy), viņa vietnieka amatā - Mihails Dvoraks (Mikhail Dvorak), bet padomes locekļu amatos - Džaveds Ahmeds (Javed Ahmed), Vladimirs Egers (Vladimir Egger), Kristofs Teofanis Macaks (Christophe Theophanis Matsacos), Marks Morels-Vērs (Mark Morrell Ware) un Rubils Jilmazs (Rubil Yilmaz).

No LK valdes priekšsēdētāja amata atcelts Imants Sarmulis, bet no valdes locekļu amatiem - Edvīns Bērziņš, Andris Linužs un Pāvels Semenjuta (Pavel Semenyuta). Kompānijas valdē iecelts Mihaels Mains Kings (Michael Main King) un Ešlijs Nīls (Ashley John Neale).

UR paskaidroja, ka lēmumu par izmaiņu reģistrēšanu iespējams pārsūdzēt viena mēneša laikā valsts galvenajam notāram.

Jau vēstīts, ka LK akcionāre holdingkompānija "Ventspils nafta" (VN) 17.decembrī paziņoja, ka LK ārkārtas pilnsapulcē nepilnā sastāvā ievēlēta jauna padome, savukārt LK vadība informēja, ka akcionāru sapulce nav notikusi un darbu turpina kompānijas līdzšinējā padome. VN 17.decembra vakarā arī informēja, ka ir notikusi jaunievēlētās padomes pirmā sēde, kurā iecelts LK padomes priekšsēdētājs un viņa vietnieks, kā arī ievēlēta jauna valde.

VN pieder 49,9% no LK akciju kapitāla. VN ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna galvenā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. VN koncerna darbība vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. Kompānijas akcijas kotē biržas "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā. VN lielākie akcionāri ir starptautiskais naftas un gāzes tirdzniecības koncerns "Vitol Group" un "Latvijas Naftas tranzīts".

Savukārt LK veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. Kompānijas akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!