Foto: LETA

Uz Daugavpils šosejas (A6) pie Kokneses (98,10. km) sāk atjaunot tiltu pār Pērsi, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Būvdarbus veic SIA "ACBR" par līgumcena 269 902,82 eiro (ar PVN). Projekta autors ir SIA "Projekts 3", būvuzraudzību veic SIA "Teede insenerid". Darbi tiek finansēti no valsts budžeta līdzekļiem, un tos plānots pabeigt šoruden.

Būvdarbu laikā satiksmei uz tilta periodiski tiks slēgta viena braukšanas josla, atkarībā no veicamajiem darbiem satiksmi organizēs ar ceļazīmēm, luksoforu vai satiksmes regulētāju palīdzību. Ātruma ierobežojums darbu vietā 50 km/h.

Būvdarbi notiek vienlaikus ar AS "Latvenergo" īstenotajiem Pļaviņu HES remontdarbiem, kuru laikā no 14. jūlija līdz augusta beigām tiek pazemināts ūdens līmenis Pļaviņu HES ūdenskrātuvē. Tas dod iespēju nodrošināt nepieciešamos apstākļus tilta balstu zemūdens daļu atjaunošanas laikā.

Tilts pār Pērsi uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1964. gadā, tā brauktuves un konstrukciju pārbūvēja 1998. un 2015./2016. gadā.

Būvdarbu laikā remontēs tilta nogāžu nostiprinājumus, atjaunos un apbetonēs tilta upes balstus. Nogāzēs tilta galos izbūvēs jaunas kāpnes un teknes un noslēgumā sakārtos un apzaļumos būvdarbu skarto teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!