Foto: DELFI.lt

Uz Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāja amatu konkurē divi kandidāti - viens no Somijas un viens no Polijas, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esoša neoficiāla informācija.

Jauno vadītāju "RB Rail" padome varētu apstiprināt pāris nedēļu laikā. Viens no galvenajiem jautājumiem valdes priekšsēdētāja izvēlē ir par atalgojumu vadītājam.

Kad pagājušā gada septembrī "RB Rail" valdes priekšsēdētājas amatu pameta Baiba Rubesa, personāla atlases firma "Amrop" kopuzņēmuma padomes uzdevumā jau meklēja Rubesas aizstājēju. Padomes priekšsēdētājs LTV pastāstījis, ka līdz jaunā vadītāja apstiprināšanai atlikuši vien daži soļi.

"Mums ir īss saraksts ar ļoti augsti kvalificētiem kandidātiem, kas atbilst mūsu prasībām. Mums vēl priekšā ir vairākas tikšanās, pēc kurām vienosimies par uzvarētāju. Cerams, tas notiks janvārī vai februārī. Pēc tam atkarībā no kandidāta divu trīs mēnešu laikā jaunais vadītājs sāks darbu," stāstīja nesen amatā ieceltais "RB Rail" padomes priekšsēdētājs Karolis Sankovskis.

Ilgais posms no apstiprināšanas līdz reāla darba sākšanai vajadzīgs, lai kandidāts varētu pārcelties uz Rīgu, kur atrodas "RB Rail" birojs. Vēl neoficiāli zināms, ka viens no klupšanas akmeņiem kandidāta izvēlē ir atalgojums. Viena kandidāta prasības ir 20 000 eiro mēnesī, kas ir vismaz divas reizes vairāk, nekā saņēma Rubesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!