Foto: DELFI

Sākot no pirmdienas, 26.aprīļa, "Tallink Grupp" sadarbībā ar "Farmatar" piedāvās regulāru Covid-19 antigēnu testēšanas pakalpojumu, kuru būs iespēja veikt katru dienu. Testēšana tiks nodrošināta katrā reisā uz kuģiem "Star" un "Megastar", kas kursē maršrutā Tallina - Helsinki.

"Tallink Grupp" uzsāka testēšanas pilotprojektu jau martā un no 9.aprīļa testus varēja veikt uz abiem kuģiem katru piektdienu. Ņemot vērā pasažieru interesi par pakalpojumu, kā arī varbūtību, ka prasība par negatīva Covid-19 testa uzrādīšanu pārskatāmā nākotnē varētu saglabāties, ceļojot starp Igauniju un Somiju, "Tallink" turpina ieguldīt darbu drošas un pēc iespējas vienkāršākas ceļošanas nodrošināšanai, informē "Tallink Latvija" pārstāve Esēnija Zīriņa.

Testi tiks veikti sadarbībā ar "Farmatar" un apmācību un veselības aprūpes centra "Eldred" personāla piesaisti. Testēšanas pakalpojums ietver antigēnu ātrā testa veikšanu un testa rezultāta izdruku digitālā vai drukātā formātā.

"Tallink ir ļoti svarīgi, lai ceļošana šajā izaicinājumu pilnajā laikā būtu pēc iespējas vienkāršāka un ērtāka. Tāpēc mēs sniedzam iespēju saviem pasažieriem izmantot laiku lietderīgi un veikt testu uz kuģa, kas nepieciešams, lai ceļotu uz Igauniju, Somiju un citām valstīm. Testa izmaksas ir 39 eiro, kas, cik zināms, ir vienas no lētākajām Igaunijā un Somijā," komentē "Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

"Uzsāktais pilotprojekts martā un tā turpinājums aprīlī, kad testēšanas pakalpojums tika piedāvāts uz kuģiem "Star" un "Megastar" katru piektdienu, guva labu atsaucību pasažieru vidū. Divās aprīļa piektdienās, kad ieviesām jauno pakalpojumu, tika veikti vairāki simti testu dienā, un klientu atsauksmes par pakalpojuma pieejamību ir bijušas ļoti pozitīvas," informē "Tallink Grupp" pasažieru servisa daļas vadītāja Age Vanajūra.

Vanajūra skaidro: "Kad ceļojuma ierobežojumi starp Igauniju un Somiju tiks atcelti, sākotnēji attiecībā uz piepilsētas satiksmi un vēlāk, cerams, arī uz tūristu pārvietošanos, pastāv varbūtība, ka prasība par negatīvu koronavīrusa testa uzrādīšanu kādu laiku vēl saglabāsies. Vismaz līdz brīdim, kad vakcinācija sasniedz kritisko masu un tiek izstrādāta vakcinācijas pasu sistēma, kas ir pieņemama alternatīva negatīva testa rezultāta uzrādīšanai. Testēšana uz kuģa ir ātra un vienkārša, un testa rezultātu var saņemt 15-20 minūšu laikā, kas būtiski atvieglo ar ceļošanu saistītās nepieciešamās formalitātes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!