Foto: stock.xchng
Rīgas ostā strādājošie uzņēmēji uzskata, ka skandāli ap Rīgas ostas pārvaldes darbu par labu ostas konkurētspējai nenāk, taču īstermiņā uzņēmumu darbību neietekmē.

Kā norāda SIA "Man-Tess" valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons, uzņēmumu tiešā veidā ne Valsts kontroles atzinums, ne publiskās diskusijas, kas sāktas par šo atzinumu, pagaidām neietekmē un darbu netraucē.

"Tomēr būtu muļķīgi izlikties, ka notiekošais nerada bažas, un būtu svarīgi noskaidrot, kā šo jezgu uztver Rīgas ostā strādājošo uzņēmumu ārvalstu klienti un partneri. Lai gan vismaz pagaidām mūsu klienti nav izteikuši bažas par notiekošo, pieļauju, ka ostas konkurētspējai tas par labu nenāk, jo ārzemēs labi redz, ka ap kaimiņvalstu ostām nekas tāds nenotiek," uzsver Andersons.

SIA "Rīgas tirdzniecības osta" (RTO) vadība savukārt patlaban vērtē un monitorē radušos situāciju. "Patlaban tā ir neskaidra, bet pagaidām īstermiņā uzņēmuma darbību neietekmē," uzsver RTO un norāda, ka "būtiski ir tas, lai jebkuras izmaiņas būtu vērstas uz konkurētspējas uzlabošanu".

Kā ziņots, Rīgas brīvostas valsts pārstāvji vienojušies lūgt ostas valdes priekšsēdim Andrim Amerikam (GKR) sasaukt ostas ārkārtas valdes sēdi, kurā izskatīs jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar pārvaldnieku Leonīdu Loginovu, informē Satiksmes ministrijas pārstāve Džineta Innusa.

Viņa skaidroja, ka valsts pārstāvji ir vienisprātis, ka ārkārtas valdes sēde jāsasauc, un to ierosinās sasaukt pirmdien, 18.martā. Saskaņā ar nolikumu tā jānoorganizē valdes priekšsēdim piecu dienu laikā.

Innusa arī skaidroja, ka valsts pārstāvji valdes sēdes dienas kārtībā iekļaus arī jautājumu par Valsts kontroles revīzijas ziņojuma ieteikumu apstiprināšanu, ka arī aicinās veikt papildu darbības, lai tiktu sākta dienesta izmeklēšana, kurā izvērtētu Valsts kontroles ziņojumā minētos faktus un konstatējumus un vērtētu pārvaldes darbinieku atbildību par pieļautajiem pārkāpumiem.

Kā zināms, revīzijas gaitā Valsts kontrole ir konstatējusi, ka laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

Valsts pārstāvji Rīgas ostas valdē ir Inga Antāne, kura pārstāv VARAM, Ēriks Škapars, kuru virzījusi Finanšu ministrija, Ģirts Greiškalns, kurš pārstāv Ekonomikas ministriju, un Innusa, kura pārstāv Satiksmes ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!