Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) kategoriski iebilst pret Nodokļu reformu vadības grupas apsvērto iespēju palielināt valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi, pauda uzņēmēju organizācijās.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone norādīja, ka LDDK neatbalsta šādu ierosinājumu. "Kategoriski iebilstam, jo nodokļu reformas pamatdoma ir samazināt darbaspēka nodokļu slogu," viņa sacīja.

Arī LTRK padomes locekle Elīna Rītiņa norādīja, ka LTRK neatbalsta šādu ierosinājumu. "LTRK neatbalsta valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas likmes palielināšanu, jo tas nav saskaņā ar panākto vienošanos par nodokļu reformas pamatnostādnēm, kā arī ir pretrunā ar vienu no galvenajiem mērķiem - darbaspēku nodokļu samazināšanu. Pašreiz strādājam pie tā, lai Baltijas valstu reģionā mūsu nodokļu sistēma būtu konkurētspējīga, bet, ceļot likmes, mēs nespēsim konkurēt ne ar Lietuvu, ne Igauniju," viņa uzsvēra.

Iepriekš finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pēc Nodokļu reformu vadības grupas sēdes žurnālistiem sacīja, ka nodokļu reformu vadības grupā joprojām tiek apsvērta iespēja palielināt valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi, taču tādā gadījumā būtu jārod kāds papildu piedāvājums uzņēmējiem, lai tie nezaudētu konkurētspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!