Foto: DELFI

Uzņēmums "Clean R", kas Rēzeknē atbild par pilsētas ielu un ietvju ikdienas uzturēšanu, nav ticis galā ar līgumā noteiktajiem pienākumiem, par ko uzņēmumam piemērots 10 500 eiro naudas sods, liecina publikācija Rēzeknes valstspilsētas mājaslapā.

Saistībā ar neapmierinošo situāciju pilsētā Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) sniega tīrītājiem izteicis brīdinājumu par darbu kvalitāti, kā arī licis apkopot visus "Clean R" pārkāpumus.

Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs atklājis, ka uz 1. decembri tika noformēti vairāk nekā 20 akti par neizpildītiem darbiem, respektīvi, līguma nosacījumu neievērošanu. Pašvaldības speciālisti konstatēja no sniega neiztīrītas ietves vairākos pilsētas mikrorajonos.

"Clean R" tikai par vienu dienu tiks piemērotas soda sankcijas 10 500 eiro apmērā.

Orlovs norādīja, ka, ja arī turpmāk darbu kvalitāte nebūs apmierinoša, tad katrs pārkāpums rezultēsies ar soda sankciju piemērošanu. "Mums jāatzīst, ka ir problēmas un "Clean R" nespēj tikt ar tām galā," pauda Orlovs, sakot "paldies" iedzīvotājiem par informēšanu saistībā ar neizdarībām, vienlaikus aicinot turpināt to darīt.

"Mēs regulāri dodamies uz nomalēm, lai redzētu situāciju pilsētā kopumā. Ir daudz vietu, kur nepieciešams intensīvāks darbs. Ir skaidrs, ka problēma ir SIA "Clean R" attieksmē. Redzam, ka intensīvas snigšanas gadījumā uzņēmumam pietrūkst kapacitātes," norādīja Rēzeknes Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs.

Pašvaldībā informēja, ka atbilstoši līgumam "Clean R" ir jānodrošina regulāra ietvju tīrīšana, turklāt ietvēm līdz plkst.8 jābūt iztīrītām visā platumā.

Ceturtdien, 2. decembrī, Rēzeknes valstspilsētas domes pārstāvji tikās ar SIA "Clean R" vadību, lai pieprasītu skaidrojumus, brīdinātu par līguma saistību neizpildi un sankciju piemērošanu. Uzņēmuma "Clean R" pārstāvji, uzklausot pašvaldības viedokli un izteiktās pretenzijas, piekrita tām un apliecināja savu gatavību nodrošināt ietvju tīrīšanu, ievērojot līguma prasības.

Orlovs norādīja, ka nākotnē jāizvērtē līguma nosacījumi un nepieciešamības gadījumā jāiestrādā preventīvi pasākumi un papildu mehānismi, lai šāda situācija neatkārtotos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!