Foto: F64

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) izveidotajā "melnajā sarakstā" iekļauta SIA "AB Modeks". Uzņēmums nav pilnībā izpildījis divus Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmumus, informē Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija (PIAA). Attēlā "Pennyblack" veikala atklāšana tirdzniecības centrā "Spice" 2012. gadā.

Vienā gadījumā SIA "AB Modeks" pārdeva patērētājai mēteli 659,40 eiro vērtībā, kurš, atbilstoši SIA "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras firma "Ekspertīze"" slēdzienam, izrādījies nekvalitatīvs, t.i. mētelim piemita ražošanas defekti, kas padarīja to nelietojamu. Komisija, izskatījusi lietas materiālus, piekrita minētam slēdzienam un uzlika "AB Modeks" par pienākumu atmaksāt patērētājai mēteļa vērtību 659,40 eiro apmērā un ekspertīzes izdevumus 60 eiro apmērā. "AB Modeks" atlīdzināja patērētājai tikai mēteļa vērtību, bet neatlīdzināja ekspertīzes izdevumus.

Otrajā gadījumā "AB Modeks" pārdeva patērētājai apavus, kuriem, atbilstoši eksperta – ražošanas tehnologa atzinumam, piemita ražošanas defekts. Arī šajā gadījumā komisija, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, pievienojās eksperta atzinumam un uzlika "AB Modeks" par pienākumu veikt apavu maiņu pret kvalitatīviem.

PIAA informē, ka atbilstoši "AB Modeks" tīmekļa vietnē sniegtajai informācijai komersants ir ekskluzīvs zīmolu "Marella", "Max&Co", "Twin-Set", "Pennyblack", "iBlues", "Marina Rinaldi" un "Wolford" pārstāvis.

Komersants darbojas tirdzniecības centra "Spice" veikalos "iBlues", "Marella", "Max&Co", "Pennyblack", "Twin-Set" un "Wolford", kā arī "Marina Rinaldi" veikalā Rīgā, Brīvības iela 46.

Papildus PIAA informē, ka uzņēmums atteicās izpildīt Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmumus, neskatoties uz PIAA un "Spice" administrācijas atgādinājumiem.

"Melnais saraksts" ir izveidots, lai informētu patērētājus par komersantiem, kuri nepilda Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmumus un tādējādi palīdzētu patērētājiem izdarīt izvēli par preces iegādi vai pakalpojuma izmantošanu. Tas ir pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!