Foto: Publicitātes foto

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) rūpniecība uzņēmuma AS "Valmieras stikla šķiedra" akcionāriem Haincam Jirgenam Praisam Daimleram un Beatrisei Praisai Daimlerei piemērojusi soda naudu 131 250 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem. Abi akcionāri nebija savlaicīgi izpildījuši pienākumu izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu pārējiem akcionāriem.

Nosakot akcionāriem piemērojamo soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā to finanšu stāvokli, kā arī to, ka akcionāri ir atzinuši pārbaudes rezultātā atklātos pārkāpumus, informē finanšu tirgus uzraugs.

Administratīvajā lietā FKTK, konstatēja, ka abi akcionāri likumā paredzētajā termiņā nebija izpildījuši FITL 66. pantā noteikto pienākumu izteikt pārējiem "Valmieras stikla šķiedras" akcionāriem obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Abi Praisi-Daimleri kopš 2005. gada rīkojušies saskaņoti, tieši un netieši iegūstot vairāk nekā 50% lielu balsstiesību īpatsvaru uzņēmumā.

FITL 66. panta redakcija, kas bija spēkā 2006. gada jūlijā, paredz, ka personām, kuras rīkojas saskaņoti un kuras tieši vai netieši iegūst no akcijām izrietošās balsstiesības tādā daudzumā, ka šo personu balsstiesības sasniedz vai pārsniedz 50% no akciju sabiedrības balsstiesīgo akciju kopskaita, ir pienākums izteikt citiem akcionāriem adresētu akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Pārbaudes gaitā FKTK konstatēja arī abu akcionāru pārkāpumus informācijas par veiktajiem darījumiem ar akcijām atklāšanas jomā.

FKTK un abi Praisi-Daimleri noslēguši administratīvo līgumu, ar kuru abi akcionāri apņemas līdz galam veikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, kas sākts, balstoties uz FKTK padomes šogad februārī pieņemto lēmumu atļaut "Valmieras stikla šķiedras" kontrolējošajiem akcionāriem izteikt akciju sabiedrības "Valmieras stikla šķiedra" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

FKTK uzraudzīs, vai Praisi-Daimleri administratīvajā līgumā noteiktajos termiņos un apjomā izpilda visas līgumā noteiktās saistības.

Kā ziņots, "Valmieras stikla šķiedras" koncerns 2017. gada deviņos mēnešos strādāja ar 97,59 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt grupas peļņa trīs ceturkšņos sasniedza 6,65 miljonus eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!