Foto: F64
Sākta pirmā plānotā SIA "Liepājas enerģija" maģistrālo siltumtīklu posmu nomaiņa, kas notiks pa ES Kohēzijas fonda projekta līdzekļiem, portālu "Delfi" informē uzņēmums.

Izbūvējamā posma garums būs 650 metri. Kopumā šogad projekta ietvaros plānots no jauna izbūvēt deviņus posmus aptuveni sešu kilometru garumā, bet saviem spēkiem rekonstruēs siltumtrases četru kilometru garumā. Projekta plānotās izmaksas divu gadu laikā būs aptuveni 7,5 miljoni latu, tajā skaitā ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs triju miljonu apmērā.

Piecu gadu laikā siltuma ražošanā un pārvadē ieguldītās investīcijas ir 12,45 miljoni latu, līdz ar to ir likvidētas nerentablās katlumājas un siltumtrašu posmi un veikti citi rekonstrukcijas darbi. Kopumā piesaistīts ES finansējums 5,2 miljonu latu apjomā, kas būs nepieciešams siltumtrašu renovācijai un biomasas koģenerācijas stacijas izbūvei. Līdz šim paveiktie darbi sistēmas efektivitāti piecu gadu laikā ir palielinājuši no 55,7% līdz 72,1%, norāda SIA "Liepājas enerģija".

Darbi notiks ES Kohēzijas fonda projekta "Centralizēto siltumenerģijas pārvades un sadales tīklu rekonstrukcija Liepājā" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!