Foto: Publicitātes attēli

Būvkompānija "Merks" ir uzsākusi jauna dzīvojamā projekta "Merks Mežpilsēta" būvniecību un dzīvokļu rezervēšanu Rīgā, Hipokrāta ielā.

Projekta pirmās kārtas ietvaros tiks uzbūvētas trīs piecstāvu ēkas ar 117 dzīvokļiem. Ēkas plānots pabeigt līdz 2021. gada beigām.

Zemes gabals atrodas starp Dreiliņupīti, ko plānots sakopt, un mežu.

Projekta ēkās būs pieejami 2 līdz 3 istabu dzīvokļi ar dzīvojamo platību 35-70 m2. Dzīvokļu cena plānota 1750-1950 EUR/m2.

"Šis dzīvojamais projekts būs mūsu pirmais projekts jaunajām ģimenēm – tajā būs kompakta izmēra dzīvokļi par pieejamām cenām," stāsta "Merks" nekustamo īpašumu attīstības direktors Mikus Freimanis.

"Domājam arī par kopējās dzīves vides radīšanu – pār Dreiliņupīti plānots gājēju tiltiņš, kā arī paredzētas atpūtas vietas pie upītes. Savukārt labiekārtojumā plānoti vairāki bērnu spēļu laukumi dažādām vecuma grupām, lapenes kaimiņiem socializācijas un svinību nolūkiem, kā arī apkārtnes apzaļumošana, ieskaitot augļu kokus," viņš informē.

"Merks Mežpilsēta" pirmā stāva dzīvokļu iemītniekiem ar skatu uz Dreiliņupīti vai mežu būs privātas zaļās zonas, savukārt visiem pārējiem dzīvokļiem būs balkoni. Ēku pirmajos stāvos plānotas koplietošanas telpas divriteņu un bērnu ratiņu uzglabāšanai, pagrabstāvos – privātas noliktavas. Visās ēkās būs pieejams lifts. Projektā būs āra auto stāvvietas, ko iedzīvotāji varēs iegādāties, kā arī publiskas un privātas elektromobiļu uzlādes vietas. Projekta teritorija būs iežogota, ar video novērošanu.

Būvkompānija "Merks" ir gan šī projekta attīstītājs, gan būvnieks, gan arī – garantijas sniedzējs, uzņemoties pilnu atbildību par paveikto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti, informē uzņēmumā.

Būvkompānija "Merks" Latvijā darbojas kopš 1996. gada. Tā ietilpst "Merko Ehitus" grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!