Foto: LETA

Otrdien, 17. maijā, balstoties uz 10. maija dalībnieku sapulces protokolu, uzsākts SIA “LDZ infrastruktūra” likvidācijas process, informē “Lursoft Klientu portfelis”.

Par uzņēmuma likvidatori iecelta tā līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Terēze Labzova-Ceicāne. Par uzņēmuma likvidēšanas plāniem tika vēstīts jau tā iesniegtajā 2020. gada pārskatā, norādot, ka SIA "LDZ infrastruktūra" paredzēts likvidēt jau 2021. gadā. Lai uzsāktu uzņēmuma likvidāciju, bija nepieciešams saņemt arī Ministru kabineta piekrišanu.

VAS "Latvijas dzelzceļš" piederošā SIA "LDZ infrastruktūra" reģistrēta 2005. gadā.

"Lursoft Multi" atskaites dati liecina, ka pēdējos trīs gadus uzņēmums strādāja ar apgrozījuma kritumu. Ja vēl 2017. gadā tas apgrozīja 12,71 miljonus eiro, tad turpmākajos gados apgrozījums sarucis zem 5 miljonu eiro atzīmes. 2020. gadu SIA "LDZ infrastruktūra" noslēdza ar 3,21 miljonus eiro lieliem zaudējumiem. Pārskats par uzņēmuma finanšu rezultātiem 2021. gadā vēl nav pieejams.

SIA "LDZ infrastruktūra" galvenie darbības virzieni bija dzelzceļa mašīnu, instrumentu un mehānismu remonts, sliežu metināšanas darbi, sliežu kapitālais remonts un būvniecība. Sliežu metināšanas centra pakalpojumus uzņēmums pārtrauca jau 2021. gada 1. februārī, šo pakalpojumu sniegšanu pārņemot VAS "Latvijas dzelzceļš".

Pērn SIA "LDZ infrastruktūra" bija nodarbināti 25 strādājošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!