Situācijā, kad augstā inflācija rada lielu spiedienu gan uz uzņēmējiem, gan katru sabiedrības locekli, Latvijas darba tirgus tomēr ir labvēlīgs darbiniekiem. Eksperti teic, ka uzņēmumi attiecībā uz algu palielināšanu šobrīd ir piesardzīgi, bet daudziem cits nekas neatliks – tas jau drīzumā būs jādara, lai noturētu strādājošos.

Savukārt, jautājot par algu palielināšanas plāniem konkrētiem dažādu nozaru uzņēmumiem, reakcija ir atšķirīga – vieni teic, ka tas jau ir plānos, citi nevēlas par to runāt. Tas sasaucas ar tendencēm ekonomikā – atsevišķu nozaru uzņēmumiem veicas labāk, citi cīnās par izdzīvošanu. 

Var sākties rotācija

Interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" augustā veiktajā darba devēju aptaujā, kurā pētīti Latvijā strādājošo uzņēmumu plāni attiecībā uz atalgojumu, trešā daļa no aptaujātajiem norādīja, ka nākamā pusgada laikā plāno palielināt atalgojumu saviem darbiniekiem. Taču vairums uzņēmumu pašreizējā ekonomiskajā situācijā izmaiņas atalgojumā nav plānojuši. Tas liecina, ka uzņēmumi piesardzīgi raugās uz darbības vidi tuvākā pusgada laikā, vai arī tiem vienkārši nebūs šādu finanšu iespēju, stāsta "CV-Online Latvia" vadītājs Aivis Brodiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!