Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pārtikas ražotājs "Food Union" šogad plāno investēt 2,2 miljonus ražotnes automatizācijā, kas tam ļaus palielināt ražošanas jaudas un sekmēs populārāko eksporta produktu – saldējuma, biezpiena sieriņu un krēmsiera – pieaugošo noietu ārvalstīs, informēja uzņēmumā.

"Food Union" ar "Lauku atbalsta dienesta" līdzdalību šogad plāno modernizēt tā galveno ražotni "Rīgas piena kombināts", iegādājoties trīs jaunas iekārtas. Lielākās investīcijas plānotas saldējuma ražošanā – uzņēmums iepirks automātisko saldējuma iepakošanas sistēmu vairāk nekā 1,4 miljonu eiro vērtībā. 500 tūkstošus eiro plānots ieguldīt automātiskās biezpiena sieriņu iepakošanas līnijas iegādē, un 300 tūkstošus eiro – automātiskās krēmsiera iepakošanas līnijas iegādē.

Investīcijas ražošanas procesu automatizācijā ļaus ne tikai palielināt ražošanas jaudas, bet arī samazināt produktu pašizmaksu, atzīmē uzņēmumā.

Šī gada laikā "Food Union" plāno izsludināt publiskos iepirkumus un izvēlēties iekārtu piegādātājus, savukārt iekārtu uzstādīšanu iecerēts noslēgt 2024. gada pavasarī.

"Food Union" Latvijā ģenerāldirektore Irēna Holodnaja norāda, ka, neskatoties uz šī brīža ekonomisko situāciju un tirgū novērojamo kritumu piena produktu patēriņam, uzņēmums nolēmis turpināt investēt ražošanas procesu modernizācijā, jo tas sniegs ieguvumus ilgtermiņā. "Pirmkārt, mēs paši varēsim uzlabot savus saimnieciskās darbības rādītājus jeb strādāsim vēl produktīvāk un arī ilgtspējīgāk. Otrkārt – ieguldītās investīcijas ļaus arī mums vairāk pievērst uzmanību darba spēka attīstībai," norāda Holodnaja.

"Food Union" ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā un vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Latvijā tam pieder piena pārstrādes uzņēmumi "Rīgas piena kombināts", un "Valmieras piens", Igaunijā un Lietuvā – saldējuma ražotājs un izplatītājs "Premia", tam pieder arī saldējuma ražotāji un izplatītāji Dānijā, Norvēģijā un Rumānijā, kā arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā.

2021. gadā "Food Union" grupas apgrozījums Eiropā sasniedza apgrozījumu 291 miljona eiro apmērā. Grupā nodarbināti vairāk nekā 2500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!