Foto: DELFI

Konkurences padome (KP) ir atļāvusi AS "Balticovo", ZS "Vētras" un SIA "Straupes Ligzda" iecerēto vienošanos un sadarbību tirgū, informē KP.

KP lēmumā secina, ka sadarbības rezultātā palielināsies visu vienošanās iesaistīto uzņēmumu konkurētspēja, tiks sekmēta konkrēto preču izplatība un ražošanas attīstība. Tāpat vienošanās rezultātā palielināsies patērētāju izvēles iespējas.

Lai palielinātu realizējamo brīvas turēšanas apstākļos iegūtu vistu olu skaitu, vienošanās paredz, ka AS "Balticovo" izaudzēs un sadarbības partneriem – ZS "Vētras" un SIA "Straupes Ligzda" – pārdos dējējvistu jaunputnus un dējējvistu barību. Tāpat "Balticovo" nodrošinās šo putnu veterināro aprūpi, saražoto olu šķirošanu, iepakošanu, pārstrādi produktos un izplatīšanu, kā arī neproduktīvo putnu nodošanu kautuvēm.

Saskaņā ar vienošanos "Vētras" un "Straupes Ligzda" brīvās turēšanas apstākļos iegūtās vistu olas tiks pārdotas "Balticovo" tālākai izplatīšanai Latvijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas tirgos. Tomēr vienošanās neierobežo ZS "Vētras" un SIA "Straupes Ligzda" iespējas savu produkciju pārdot arī citiem uzņēmējiem, tādējādi palielinot konkurences iespējas starp uzņēmumiem un paplašinot pieejamo sortimentu.

Kā norādīja iesaistītie uzņēmumi, vienošanās mērķis ir nodrošināt jaunu ražošanas jaudu ieviešanu, papildinot preču piedāvājumu ar brīvas turēšanas apstākļos iegūtām vistu olām, kā arī sekmēt brīvas turēšanas apstākļos iegūtu vistu olu pārdošanu iespējami plašam patērētāju lokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!