Foto: Pixabay

Nākamnedēļ valdībai vajadzētu atgriezties pie jautājuma par atļauju strādāt kosmētiķiem un kosmetologiem, ceturtdienas sēdē, uzklausot visas iesaistītās puses, sacīja premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Ceturtdien MK sēdē Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas vadītāja Sabīne Ulberte aicināja ļaut strādāt arī tiem skaistumkopšanas jomā strādājošajiem, kuriem patlaban tas ir liegts. "Aicinu pārtraukt diskrimināciju pret augsti kvalificētiem speciālistiem," viņa sacīja, vaicājot, vai ir samērīgas prasības, ka drīz 20 cilvēki vienā telpā varēs atrasties bez maskām, bet speciālists ar respiratoru un klientu, kuram izmērīta temperatūra un veikti citi drošības pasākumi, nedrīkst. Tāpat atkārtoti viņa vērsa uzmanību uz to, ka daļa šo speciālistu turpina strādāt, bet daļa, kuri godīgi ievēro ierobežojumus, nevar strādāt.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs arī piebilda, ka ir dīvaini, ka daļai nozares ir liegta iespēja strādāt septiņus mēnešus, bet SPA un citās pakalpojumu sniegšanas vietās var saņemt pakalpojumu kopumu. Tāpat medicīniskajās iestādēs tiek ļauts sniegt ārstniecisko masāžu, bet citiem speciālistiem tas nav ļauts. "Šīm nozarēm ir jāievieš drošības protokols un jāļauj strādāt," piebilda ministrs.

Veselības jomas pārstāvji gan uzsvēra, ka liegts strādāt ir visiem konkrēto pakalpojumu sniedzējiem, un tiek veiktas arī kontroles, atklātas nepilnības un nelikumības, kā arī piemēroti sodi.

Kariņš, uzklausot visas iesaistītās puses, uzsvēra, ka nākamnedēļ valdība pie šī jautājuma atgriezīsies. "VM pārskatīs noteikumus, skatīs, vai ir kas labojams un ieviesīs saprotamāku un atbilstošāku regulējumu," viņš piebilda.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!