Foto: LETA
Krievijas sankciju ietekmē cietušie uzņēmumi un to piegādātāji varēs pretendēt uz valsts atbalstu, ja to eksporta apgrozījums uz Krieviju pārsniedz 10% no kopējās realizācijas, otrdien, 12.augustā vienojusies valdība.

Tāpat valdība otrdien vienojusies, ka tā "palīdzēs uzņēmējiem" ar kredītgarantijām un tā dēvētajām nodokļu brīvdienām, žurnālistiem sacīja premjere Laimdota Straujuma (V).

Savukārt ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis norādīja, ka uzņēmumi varēs pretendēt uz ministrijas izsniegtu piecu miljonu eiro atbalsta fondu ārējo tirgu apguvei. Savukārt par tā dēvētajām "nodokļu brīvdienām" Dombrovskis sacīja, ka šo atbalstu labprāt sniegtu lielāku, taču šobrīd var tikai piedāvāt uzņēmumiem vērsties ar iesniegumiem Finanšu ministrijā, kura tad izskatīs iespējas palīdzēt.

Kredītgarantiju kopējais fonds uzņēmumiem būs pieejams aptuveni 30-40 miljonu eiro apmērā. Pēc EM aplēsēm, galvenokārt uz valsts palīdzību varēs pretendēt piensaimnieki, tranzītkompānijas un pārtikas ražotāji.

EM palīdzību uzņēmējiem sniegs, pārdalot ministrijas līdzekļus no "mazāk svarīgām jomām".

Premjere izteica cerību, ka ES dalībvalstis būs pretimnākošas cita pret citu, saprotot, ka ES tirgū nonākusi liela apjoma tirdzniecība prece, kurai jāmeklē jauns noieta tirgus.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!