Foto: LETA

Finanšu ministrijai uzdots piesaistīs neatkarīgu auditoru kompāniju, kurai tiks uzticēta padziļināta AS "Liepājas metalurgs" (LM) finanšu izpēte un analīze, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem apliecināja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Valdība uzdevusi Finanšu ministrijai izvēlēties auditorkompāniju, un plānots, ka šo izvērtējumu vajadzētu sagatavot līdz marta vidum.

Āboltiņš atzina, ka uzņēmumam ir likviditātes problēmas un kopš pērnā gada vidus tās esot tikai pastiprinājušas, tāpēc arī nolemts piesaistīt auditoru, lai valsts saprastu, kāda ir patiesā finanšu situāciju uzņēmumā.

Jau vēstīts, ka "Liepājas metalurga" valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs iepriekš Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē uzsvēra, ka gaidāmā elektrības sadārdzināšanās no obligātās iepirkuma komponentes (OIK) uzņēmumam ir izdzīvošanas jautājums, tādēļ nolemts Latvijas energokompānijai "Latvenergo" vairs nemaksāt OIK maksājumus. "Valdē mēs pieņēmām lēmumu pārtraukt atmaksāt OIK daļu. Tas ir nesmuks lēmums, bet mums nav citas izvēles, kamēr šai problēmai nav risinājuma," teica Terentjevs un norādīja, ka tik straujš OIK kāpums uzņēmumu ved uz bankrotu.

Kompānija arī izplatīja paziņojumu, ka gaida valdības ātru un precīzu rīcību, kas dotu iespēju saglabāt modernizācijas gaitā būtiski paaugstināto uzņēmuma konkurētspēju.

Pērn "Liepājas metalurgs" apgrozījums sasniedza apmēram 300 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!