Foto: Reuters/Scanpix

Ministru kabinets (MK) otrdien nolēma atbalstīt SIA "Līgo auto" investīciju projektu "Jaunu ražošanas ēku būvniecība pilna cikla laminētā bērza saplākšņa ražošanai" un piešķirt firmai uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 11,395 miljonu eiro apmērā.

Saskaņā ar MK lēmumu "Līgo auto" projektam piešķirts atbalstāmo investīciju projekta statuss, kura ietvaros iespējams piemērot UIN atlaidi. Sākotnējais ilgtermiņa ieguldījums projektā lēšams 45,58 miljonu eiro apmērā (attiecināmās izmaksas), savukārt MK atbalstītā nodokļu atlaide – 25% apmērā no sākotnējās ilgtermiņa ieguldījuma summas, bet ne vairāk kā 11,395 miljoni eiro.

Pieteikumu atbalstāmo investīciju projektam "Jaunu ražošanas ēku būvniecība pilna cikla laminētā bērza saplākšņa ražošanai" Ekonomikas ministrija (EM) no uzņēmuma saņēmusi pērn augustā.

"Līgo auto" ir mežistrādes uzņēmumus, kas dibināts 2009. gadā. Aizpērn tas apgrozījis vairāk nekā vienu miljonu eiro, nopelnot gandrīz sešus tūkstošus eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Annai Ramoliņai, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Saskaņā ar uzņēmuma 2016. gada pārskatu tajā nodarbināti 26 darbinieki un galvenie darbības virzieni ir mežistrāde, kokmateriālu pārvadājumi, auto remonta pakalpojumi.

Lai veicinātu ekonomikas izaugsmi, piesaistot Latvijai lielās investīcijas, likums "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" paredz UIN atlaidi par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem.

Likums paredz piemērot UIN atlaidi par investīciju summu, kas pārsniedz 10 miljonus eiro. Ja sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 50 miljoniem eiro, tad UIN atlaidi var piemērot 25% apmērā, ja sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir no 50 līdz 100 miljoniem eiro, tad 15% apmērā, bet ja sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa pārsniedz 100 miljonus eiro, tad 11,9% apmērā, un, ja MK ir pieņēmis lēmumu par atbalstāmo investīciju projekta atbalstīšanu un Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu par atbalstāmo investīciju projekta saderīgumu ar Eiropas Savienības iekšējo tirgu.

Lai uzņēmums iegūtu tiesības piemērot UIN atlaidi, sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem ir jābūt veiktiem, lai izveidotu jaunu uzņēmējdarbības vietu, palielinātu ražošanas vai pakalpojumu jaudu, uzsāktu tādas jaunas produkcijas ražošanu, kādu nodokļa maksātājs iepriekš nav ražojis, vai būtiski mainītu ražošanas procesu.

Lēmumu par atbalstāmā investīciju projekta atbalstu pieņem MK, ņemot vērā EM izveidotās komisijas izvērtējumu par projekta paredzamo ietekmi uz valsts ekonomiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!