Foto: Publicitātes foto
Valmierā sākta sporta un aktīvās atpūtas parka "Mežs" būvniecība bijušā Valmieras skeitparka teritorijā Rīgas ielā 43A

Jaunais parks būs apstādījumiem bagātīga teritorija ar visu vecumu apmeklētāju labbūtību veicinošu vidi un aktīvās atpūtas elementiem. "Mežs" tiks izbūvēts 11,15 tūkst. m2 lielā platībā bijušā skeitparka, kā arī turpat blakus esošā nožogotā bērnu rotaļu laukuma vietā. Parkā būs atsevišķas zonas skeitparkam un velo trasei. Daudzfunkcionālai izmantošanai piemērotais vairāku līmeņu 1096 m2 lielais skeitparks ar cieto segumu būs piemērots dažādu līmeņu braucējiem un atradīsies tuvāk Rīgas ielai esošajā teritorijas daļā. Tā plānojumā ir iekļauti lielākā daļa skeitbordinga pamatelementu, saglabājot plašumu un dinamiku.

1120m2 lielā velo trases zona atradīsies tuvāk Semināra ielai. Velotrase projektēta ar dažāda augstuma uzbērumiem, vitrāžām, platformām, kuras mērķtiecīgi savirknētas, sniedzot iespēju braucējam attīstīt ātrumu, izmantojot gravitācijas un ķermeņa smaguma centra savstarpējo mijiedarbību. Tā būs 170m gara asfaltēta trase, kas piemērota visu vecumu braucējiem ar dažādu līmeņu prasmju spektru.

Pulcēšanās vietu un skatītāju tribīnes ir paredzēts izvietot nogāzē gar veloveikala "Eži" un Vidzemes džudo skolas "Valmiera" ēku. Aptuveni 200m2 lielā pulcēšanās laukuma ar tribīnēm pamatfunkcija būs strītbols. Laukums pielāgojams dažādām vajadzībām, piemēram, publisku pasākumu organizēšanai. Turpat netālu paredzēta atsevišķa moduļu tipa tualetes ēkas izbūve.

Teritorijas daļā, kur līdz šim atradās bērnu rotaļu laukums, paredzēts veidot zonu piknikam ar plašu zālienu. Dažādiem vecumiem piemēroti bērnu rotaļu laukumi kopā ar fitnesa zonu un āra trenažieriem atradīsies mazliet zemāk no piknika zonas.

Ieplakā esošās teritorijas ūdens notece tiks veidota dabīgi uz teritorijā paredzētajām zaļajām zonām. Tiks izbūvēta lokāla lietus ūdens savākšanas sistēma ar kritumu un gūliju palīdzību. Lai samazinātu laukuma ietekmi uz vidi un neradītu papildu mikroplastmasas piesārņojumu, kā sporta un rotaļu laukumu virsmas seguma materiāls ir izvēlēts koka šķeldas mulča.

"Mežs" tiks izbūvēts atbilstoši SIA "City Playgrounds" izstrādātajam būvprojektam, kas veidots sadarbībā ar SIA "ALPS Ainavu darbnīca" un SIA "Ceļu komforts" speciālistiem. Būvprojekta izmaksas bija 28,7 tūkst. eiro. Būvdarbus veic PS "Asfaltbūve un Ķekava-PMK" ar darbu izpildē iesaistīto apakšuzņēmēju SIA "M.A.-Taka-7" par kopējo līgumsummu 1,15 milj. eiro.

Parka izveides izmaksas 500 tūkst. eiro apmērā tiek segtas ar AS "Latvijas valsts meži" dāvinājumu (ziedojumu); pārējās izmaksas tiek segtas ar Valmieras pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem, tostarp piesaistot aizņēmumu no Valsts kases. Sporta un aktīvās atpūtas parka būvniecību plānots pabeigt šī gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!