Foto: Publicitātes foto

AS "Valmieras stikla šķiedra" (VSŠ) šī gada vidū plāno īstenot papildu akciju publisko piedāvājumu (FPO), biržā iekļaujot aptuveni 7,17 miljonus papildu akciju, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Plānots, ka papildu akciju publiskais piedāvājums notiks 2019. gada vidū. Plašāka informācija par to tiks publicēta ''Nasdaq Baltic'' mājaslapā.

"Kā uzņēmums vēlamies kļūt atvērtāki arī privātajiem investoriem, tādēļ AS "Valmieras stikla šķiedra" plāno lūgt papildu akciju iekļaušanu Baltijas Oficiālajā sarakstā, lai varētu paaugstināt akciju likviditāti, kas veicinātu arī lielāku Baltijas investoru interesi," piektdien, 5. aprīlī, preses konferencē Valmierā pastāstīja VSŠ valdes priekšsēdētājs Stefans Jūgels.

Saskaņā ar viņa pausto, šogad iecerētais FPO ir stratēģisks solis uzņēmuma attīstībā, lai ilgtermiņā diversificētu uzņēmuma finansēšanas avotus, stiprinot tā pamatkapitālu. Tāpat uzņēmums, piedāvājot akcijas arī privātajiem investoriem, plāno kļūt pieejamāks sabiedrībai.

''Nasdaq Riga'' valdes locekle Liene Dubava pauda cerību, ka VSŠ piemērs iedvesmos citus biržā jau iekļautos uzņēmumus un arī tos, kas vēl tikai domā par kapitāla piesaisti biržā.

Savukārt, kā preses konferencē pastāstīja ''LHV Bank'' Institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis, šobrīd Latvijas kapitāla tirgū ir ļoti maz uzņēmumu: ''Ņemot vērā, ka uzņēmums atrodas regulētajā tirgū, potenciālajiem investoriem ir vērts izmantot iespēju izglītoties, kā šāds piedāvājums atšķiras no citām investīciju iespējām, izpētot sniegto informāciju pirms un pēc potenciālā ieguldīšanas lēmuma. Piemēram, iepazīstoties ar attiecīgā kārtībā reģistrētu prospektu, kā arī dažādām ziņām, kas publicētas biržas mājas lapā un citur. Tas dod daudz plašākas iespējas sekot līdz uzņēmuma notikumiem un būtiski atšķiras no, piemēram, pūļu finansēšanas un kriptoaktīvu rīkiem.''

VSŠ jau vairāk nekā 55 gadus ražo stikla šķiedru un tās produktus. Šobrīd 97% savas produkcijas uzņēmums eksportē uz 47 pasaules valstīm. Uzņēmumā tiek nodrošināts pilns ražošanas cikls, kurā galvenokārt no kvarca smiltīm tiek radīti produkti, ko izmanto tālākā pārstrādē, termoizolācijā, ugunsdrošībā, aviācijā, mašīnbūvē, būvniecībā un citās nozarēs. Šo produktu pielietojamības iespējas regulāri tiek papildinātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!