Foto: LETA

SIA "Valmiermuižas alus" apgrozījums 2013.gadā audzis par 47%, sasniedzot 2,49 miljonus eiro, savukārt viena no šī gada prioritātēm ir eksporta kāpināšana un nostiprināšanās Igaunijas tirgū, portālu "Delfi" informēja alusdarītavā.

"Valmiermuižas alus" darītava pērn realizēja 1,46 miljonus litru alus, kas ir par 40% vairāk nekā 2012. gadā, kad tika realizēti 1,04 miljoni litri alus.

"Pagājušajā gadā kā prioritāti izvirzījām ieguldīt tumšo alu segmentā, kurā arī esam sasnieguši vislielāko izaugsmi. Gada sākumā investējām 1 miljonu eiro tumšo alu noguldīšanas pagraba izbūvē, kas ļāva "Valmiermuižas Tumšo alu" brūvēt un piedāvāt arī vasaras sezonā, bet rudenī visā Latvijā piedāvāt "Valmiermuižas Ziemas alu". Rezultātā 2013. gadā tumšo alu sortimenta pārdošanas apjoms pieauga par 158%, pārdodot 165,33 tūkstošus litru tumšo alu, bet 2012. gadā pārdevām 66,59 tūkstošus litru tumšo alu," norāda alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

"Situāciju alus nozarē šim gadam vērtēju piesardzīgi optimistiski. Kā novērots, pagājušajā gadā tika atvērtas vairākas jaunas mazās alus darītavās, tādejādi šajā nišā kopumā piedzīvota izaugsme," prognozē aldaris. Viņš arī norāda, ka "Valmiermuižas alus" mērķis ir palikt mazai muižas alus darītavai, nepārsniedzot 1% Latvijas alus tirgus.

"Pirmā attīstības prioritāte šim gadam ir kopā ar alus baudītājiem izvēlēties "Valmiermuižas Portera" garšu. Līdz gada beigām esam iecerējuši izbrūvēt trīs dažādas portera receptes. Tā "Valmiermuižas Proves portera" recepte, kas iegūs visaugstāko alus cienītāju novērtējumu, tiks iekļauta Valmiermuižas pastāvīgajā sortimentā," norāda Ruņģis.

Pirmajā pusgadā tiks ieguldīti 250 tūkstošus eiro iesala dzērienu iekārtās, lai pirmos dzērienus varētu piedāvāt šīs vasaras sākumā.

Kā vēl viena prioritāte 2014.gadā ir eksporta attīstīšana uz Igauniju. Pērn eksports uz Igauniju veidoja vien 1% no kopējā "Valmiermuižas alus" darītavas pārdošanas apjoma, bet šogad plānojam palielināt eksporta īpatsvaru līdz 5%.

"Valmiermuižas alus" ir maza muižas alus darītava pie Valmieras, kura alus darītava tirgū ienāca 2009. gada pavasarī.

100% "Valmiermuižas alus" darītavas kapitāldaļu pieder SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kas dibināts ar nolūku attīstīt "Valmiermuiža" zīmolu ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt Valmiermuižas alus eksportu. 60% fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG) un 16% Austrijas uzņēmumam "Alcor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!