Foto: Publicitātes foto

Alus darītava "Valmiermuižas alus" uzsākusi 0,5 miljonus eiro vērtu ieguldījumu projektu – "Alus darbnīcas" izveidi, kurā plānots brūvēt ekskluzīvu alu mazās partijās, pavēstīja uzņēmuma pārstāve Margrieta Akmens.

Iecerēts, ka "Alus darbnīcā" pēc individuāla pasūtījuma tiks radītas jaunas un ekskluzīvas garšas, savukārt esošajā "Valmiermuižas alus" darītavā turpinās brūvēt iecienītās klasiskās Valmiermuižas alus garšas.

"Alus darbnīcas" katli tiek kalti Vācijā, bet alus mucas meistarotas Nīderlandē. Paredzēts, ka viena jaunās darbnīcas alus partija būs 2000 pudeļu, kas ļaus gadā izbrūvēt vien 100 tūkstošus litru alus. Tas ir 20 reizes mazāk nekā esošajā alus darītavā.

"Kopš pirmās darbības dienas sekojam stratēģijai – fokusēties uz kvalitāti un bagātām garšas buķetēm, lai atgrieztu alu uz svētku galda," norāda "Valmiermužas alus" saimnieks Aigars Ruņģis.

Pēc uzņēmuma skaidrotā, alus nozare Rietumeiropā un Latvijā piedzīvo izmaiņas patēriņa ieradumos, proti, alus lietotāji arvien vairāk pievērš uzmanību izteiksmīgām alus garšām.

Plānots, ka pirmie "Alus darbnīcas" brūvējumi būs pieejami septembra beigās. Ieguldījumi tiek finansēti no iepriekšējo gadu uzkrātās peļņas, piesaistot arī Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu. Ieguldījumus plānots atpelnīt astoņu gadu laikā.

Pērn "Valmiermuižas alū" kopumā izbrūvēts par 4,4% vairāk alus nekā gadu iepriekš, sasniedzot 2,053 miljonus litru. Savukārt eksporta tirgos pārdots 2,5 reizes vairāk alus nekā 2015. gadā.

Valmiermuižā darītais alus nonāk Igaunijā, Zviedrijā, Lietuvā un Šveicē. Šā gada sākumā uzsākts eksports arī uz Somiju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!