Foto: LETA
Mazo alus darītavu skaits Latvijā nākotnē turpinās augt, prognozēja alus darītavas "Valmiermuižas alus" līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.

Viņš norādīja, ka zina vairākus projektus Latvijā, kuru ietvaros plānots radīt jaunas alus darītavas, tāpēc mazo alus darītavu skaits nākotnē turpinās augt. "Mazo alus darītavu skaits turpina augt un turpinās augt. Manuprāt, šajā ziņā līdzīgi kā restorānu-bāru segmentā - visu izšķir garša. Proti, ir svarīgi, lai katra alus darītava meklētu savu īpašo unikālo garšu, garšas raksturu un tad arī atradīs savus alus baudītājus un cienītājus," teica Ruņģis, piebilstot, ka patērētāju izvēle izšķir vienas vai otras alus šķirnes turpmākās perspektīvas.

Ruņģis arī piebilda, ka Latvijas vide ļauj attīstīt jaunas alus darītavas, tostarp radīt jaunas alus garšas, ko piedāvāt patērētājiem. "Domāju, ka Latvija drīz pēc alus darītavu skaita uz iedzīvotājiem varētu pārspēt Ameriku un iespējams, kādas citas alus lielvalstis," prognozēja "Valmiermuižas alus" līdzīpašnieks.

Jau vēstījs, ka "Valmiermuižas alus" apgrozījums 2015. gadā sasniedza 3,84 miljonus eiro, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2014. gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 14,6% un bija 264,9 tūkstoši eiro.

"Valmiermuižas alus" ir viena no jaunākajām alus darītavām Latvijā, kas tirgū ienāca 2009. gada pavasarī. Uzņēmuma īpašnieks ir firma "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kura 60% kapitāldaļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG", bet 16% Austrijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!