Foto: LETA

Alusdarītavas "Valmiermuižas alus" apgrozījums šā gada astoņos mēnešos sasniedzis 1,2 miljonus latu, kas ir par 43% lielāks nekā attiecīgā periodā pērn, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Kopā šā gada pirmajos astoņos mēnešos pārdoti 1012,19 tūkstoši litru alus, bet gadu iepriekš – 728,57 tūkstoši litru alus.

Vislielākais pieaugums ir vērojams tumšā alus segmentā. Šogad no janvāra līdz augustam pārdoti 80,2 tūkstoši litru tumšā alus, kas ir par 167% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Sava tumšā alus pagraba izbūvē alusadarītava ieguldījusi vienu miljonu eiro (700 000 latu).

"Ļoti izjūtam alus sezonālo raksturu Latvijā. Vasarā no aprīļa līdz septembrim pieprasījums pārsniedz alus darītavas jaudu, kamēr ziemas sezonā no oktobra līdz martam tas krītas un tiek pārdots par 35% mazāk alus kā vasarā. Latvijas alus nozarei jādomā par alus sezonalitātes mazināšanu. Valstīs ar attīstītu alus kultūru atzīta prakse ir rudens un ziemas sezonai brūvēt īpašu alu ar bagātākām garšas buķetēm. Latvijā tas nozīmē radīt garšas, kas spētu būt alternatīva importa viskijam vai konjakam, kuru patēriņš ziemas sezonā pieaug," norāda "Valmiermuižas alus" darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Tādēļ "Valmiermuižas alus" šogad tirdzniecībā visā Latvijā piedāvās "Valmiermuižas ziemas alu".

"Valmiermuižas alus" ir maza muižas alus darītava pie Valmieras, kura tirgū ienāca 2009.gada pavasarī, brūža izbūvē un receptes izstrādē ieguldot 2,5 miljonus latu.

"Valmiermuižas alus" darītavā 2011.gadā ieguldīti 190 000 latu gaišā alus attīstībā, izbūvējot vēl vienu alus raudzēšanas pagrabu, bet 2013.gada sākumā ieguldīts viens miljons eiro tumšā alus attīstībai.
2012.gadā "Valmiermuižas alus" darītavas apgrozījums sasniedza 1 192 463 latus, un nobrīvētā alus apjoms – 1 036 424 litrus alus, kas ļāva pretendēt uz aptuveni 0,6% Latvijas alus tirgus.

100% "Valmiermuižas alus" darītavas kapitāldaļu pieder SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". 60% fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG) un 16% Austrijas uzņēmumam "Alcor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!