Foto: LETA

Alus darītava "Valmiermuižas alus" šogad ir sākusi realizēt produkciju Zviedrijā un līdz gada beigām plāno sākt eksportu arī uz Somiju, pastāstīja "Valmiermuižas alus" darītavas vadītājs Aigars Ruņģis.

Viņš teica, ka uzņēmums šogad ir sācis realizēt produkciju Zviedrijā, kur pirmās piegādes veiktas aprīlī. "Šobrīd jau ir trešais pasūtījums no Zviedrijas. Upsala un Stokholma ir tās divas pilsētas, kurās šobrīd četros restorānos un bāros ir iespējams nobaudīt "Valmiermuižas alu"," pastāstīja Ruņģis, piebilstot, ka līdz gada beigām uzņēmums plāno sākt eksportu arī uz Somiju.

"Valmiermuižas alus" darītavas vadītājs sacīja, ka uzņēmums Zviedrijā un Somijā saredz eksporta potenciālu. "Mums nesen ciemos bija Upsalas alus gardēžu biedrība. Visiem ļoti garšoja alus un visi to novērtēja, tāpēc mēs domājam, ka somiem un zviedriem Latvijas alus darīšanas tradīcija ļoti iet pie sirds un kopumā mums ir eksporta potenciāls arī nākotnē," sacīja Ruņģis.

Tāpat viņš piebilda, ka uzņēmums plāno paplašināt darbību arī Igaunijā. "Arī Igaunijā mēs turpinām attīstīties. Apņemšanās ir šogad sākt sadarboties ar kādu no lielveikalu tīkliem. Līdz šim Igaunijā mums bija alus tikai ekskluzīvos veikalos līdzīgi kā "Stockmann" vai specializētos alus veikalos, restorānos un alus bāros, bet nebijām veikalu ķēdēs. Plāns ir līdz gada beigām sākt sadarboties ar kādu no veikalu ķēdēm," sacīja Ruņģis.

Viņš arī pastāstīja, ka uzņēmums šogad plāno radīt vairākus jaunus produktus, tostarp līdz gada beigām plānots izstrādāt "Valmiermuižas porteru". "Plāns ir kopā ar alus baudītājiem līdz gada beigām izslīpēt "Valmiermuižas portera" garšu," sacīja Ruņģis, piebilstot, ka uzņēmums strādā arī pie citiem jaunumiem, par kuriem plašāk varēs pastāstīt rudenī.

2014.gadā "Valmiermuižas alus" strādāja ar 3,388 miljonu eiro apgrozījumu un 310,2 tūkstošu eiro peļņu.

"Valmiermuižas alus" ir viena no jaunākajām alus darītavām Latvijā, kas tirgū ienāca 2009.gada pavasarī. Uzņēmums ražo astoņu šķirņu gaišo un tumšo alu, kā arī alus kokteili "Valmiermuižas frišs", iesala dzērienu "Zelta zirgs" un alus uzkodas. Uzņēmuma īpašnieks ir firma "Valmiermuižas Ieguldījumu Fonds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!