Foto: LETA

SIA "Valmiermuižas alus" apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 7,02 milj. eiro, kas, attiecinot pret 2021. gadu, ir pieaugums par 20,65%. Šogad šis alus ražotājs plāno palielināt apgrozījumu par 30%, izriet no ziņām "Lursoft" Klientu portfeļa sadaļā.

Pagājušo gadu alus ražotājs noslēdzis ar 89,76 tūkst. eiro lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

"Lursoft" dati rāda, ka 2005. gadā reģistrētais SIA "Valmiermuižas alus" pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 67 darbiniekus. Uzņēmums pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis nepilnus 2 milj. eiro.

2022. gadā SIA "Valmiermuižas alus" pārdotā alus apjoms litros pieauga par 6,4%, bezalkoholiskā alus apjoms auga par 38%, bet citu bezalkoholisko dzērienu un kvasa pārdošanas apjoms litros palielinājās par 44%. "Alus darītavai nozīmīgu alus pārdošanas apjomu veido restorāni un bāri, kuru darbība līdz marta beigām tika ierobežota Covid-19 dēļ, tomēr izdevās izlejamā alus pārdošanu 2022. gadā kāpināt par 50%," iesniegtajā vadības ziņojumā norādījusi SIA "Valmiermuižas alus".

Lai stiprinātu uzņēmuma konkurētspēju, brūvētu izteiksmīgākas garšas ar augstāku pievienoto vērtību un kāpinātu eksportu, uzņēmums pagājušajā gadā pabeidza 700 tūkst. eiro vērtu investīciju projektu jauna alus pagraba izbūvei tumšo alu brūvēšanai, kas dos iespēju tumšās alus garšas brūvēt visu gadu, jo tumšo alu brūvēšana prasa vidēji divreiz ilgāku laiku alus noguldīšanai.

Šogad SIA "Valmiermuižas alus" plāno palielināt apgrozījumu par 30%, pārdotā alus apjomu par 15%, bezalkoholisko zelteru un kvasu pārdošanu par 30%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!